Sprogopbygning

Pædagogisk legetøj, der understøtter børns sproglige udvikling
ABC-alfabet
Æske med 48 brikker, hver påtrykt et bogstav.
Brikkerne med de blå bogstaver er konsonanter, og de røde er vokaler.
Fra 5 år
Bas lotto 1 - i hjemmet
Selvkontrollerende materiale med tydelige tegnede illustrationer i klare farver. Pladerne viser dagligdagssituationer fra køkken, dagligstue, børneværelse og garage. De tilhørende brikker viser genstande som kan henføres til pladerne. Materialet kan danne udgangspunkt for beskrivelse af hverdagssituationer og samtale om ting fra hverdagen.
Fra 4 år
Begreber
Kombinationsspil der illustrerer begreberne: farver, forholdsord, størrelser/modsætninger og synsvinkler. Materialet øger barnets begrebsforståelse.
Fra 6 år
Bussi rejseoplevelser
Lege-lære spil for førskolebørn og de første klasser.
Fra 5 år.
Dagens forløb
Tegnede billedkort i serier à 6 kort med velkendte hverdagsaktiviteter, som f.eks. at børste tænder og tage tøj på. Kan anvendes til beskrivelse af handlingsforløbene både mundtligt og skriftligt samt til at lære/genindlære en praktisk aktivitet. Øver logisk tænkning og udvider ordforråd.
Fra 3 år
De tre bukke bruse
Træfigurer, der kan anvendes til at dramatisere det kendte eventyr om de tre Bukke Bruse. Figurerne er anvendelige til samtale om størrelser og til indøvelse af de første rumlige begreber.
Fra 3 år
De voksnes arbejde
Lyd-cd med tilhørende billedkort, der illustrerer forskellige jobs, voksne arbejder med.
Fra 4 år.
Dialo Fun
Materiale med billedplader som viser i cirkus, ved stranden, på camping, i skoven og i sneen. Ud fra en situationsbeskrivelse anbringes en brik i hullet på billedpladen. Materialet udfordrer evnen til at beskrive handlinger og genstande og udvider ordforrådet.
Fra 4 år
Dialo hverdagsliv
Materiale med billedplader som viser hjemmet, supermarkedet, trafikken, bondegården og sygehuset. Ud fra en situationsbeskrivelse anbringes en brik i hullet på billedpladen. Materialet udfordrer evnen til at beskrive handlinger og genstande og udvider ordforrådet.
Fra 4 år
Drengen der råbte ulv
Bordteater bestående af træfigurer, der kan bruges til at fortælle og dramatisere det kendte eventyr Drengen der råbte ulv. Materialet indeholder en forenklet udgave af eventyret Drengen der råbte ulv.
Fra 4 år
Enkle handlingsforløb
Fotografiske billedkort i serier a 2-3 kort, som beskriver enkle handlingsforløb fra hverdagen, fx tænde lampe, lægge puslespil eller lakere negle. Nogle af handlingerne udføres af personer med Down's syndrom. Velegnet til den første sprogindlæring og til udvikling af formuleringsevnen hos lidt større børn.
Fra 3 år

Explora
Selvkontrollerende materiale med tydelige tegnede illustrationer i klare farver. Øver tankeudvikling, tal og mængdeforståelse. Materielet styrker orientering i rum og tid. Barnet lærer at beskrive sine egne aktiviteter og handlinger.
Fra 4 år

Find din fisk 1
Frugt og grønsager, beklædning, dyr.
Sprogstimulerende materiale med mange variationsmuligheder og sværhedsgrader. Kan anvendes samlet som en variation af memoryspil for 2-4 spillere. Derudover kan brikkerne anvendes selvstændigt til sprogstimulerende aktiviteter som huskespil, vendespil, spørgelege m.m. Materialet styrker hukommelse og koncentration.
Fra 5 år
Find din fisk 2
Genstande fra hverdagen, værktøj og redskaber, forholdsord.
Sprogstimulerende materiale med mange variationsmuligheder og sværhedsgrader. Kan anvendes samlet som en variation af memoryspil for 2-4 spillere. Derudover kan brikkerne anvendes selvstændigt til sprogstimulerende aktiviteter som huskespil, vendespil, spørgelege m.m. Materialet styrker hukommelse og koncentration.
Fra 5 år

Find din fisk. 3
Livet i havet, fugle, blomster.
Sprogstimulerende materiale med mange variationsmuligheder og sværhedsgrader. Kan anvendes samlet som en variation af memoryspil for 2-4 spillere. Derudover kan brikkerne anvendes selvstændigt til sprogstimulerende aktivitetet som huskespil, vendespil, spørgelege m.m. Materialet styrker hukommelse og koncentration.

Find din fisk 4
Hele og halve timer, kvarter, 10 og 20 min over, digitale tidsangivelser.
Sprogstimulerende materiale med mange variationsmuligheder og sværhedsgrader. Kan anvendes samlet som en variation af memoryspil for 2-4 spillere. Derudover kan brikkerne anvendes selvstændigt til sprogstimulerende aktiviteter som huskespil, vendespil, spørgelege m.m. Materialet styrker hukommelse og koncentration.
Fra 5 år
Find din fisk 5
Farver og figurer, figur i figur, silhuetter.
Sprogstimulerende materiale med mange variationsmuligheder og sværhedsgrader. Kan anvendes samlet som en variation af memoryspil for 2-4 spillere. Derudover kan brikkerne anvendes selvstændigt til sprogstimulerende aktiviteter som huskespil, vendespil, spørgelege m.m. Materialet styrker hukommelse og koncentration
Fra 5 år
Forholdsord
Spillet er opbygget efter samme princip som billedlotteri, det giver mulighed for at udvikle rumsansen: oppe/nede, foran/bagved, højre/venstre, inde i/uden for.
Fra 3 år.
Fortæl om det
Billedkort som i serier viser et lille forløb. Ud fra billederne og deres sammenhæng skabes en fortælling.
Fra 4 år
Fortællinger med tillægsord
4 små dyrefortællinger med en enkel handling der øver de første tillægsord.
Fra 3 år.
Fortællinger med udsagnsord
4 små dyrefortællinger med enkel handling der øver udsagnsord som beskriver bevægelser. Hver fortælling består af 12 billedkort med enkle tegnefilmslignende illustrationer. De tilhørende fingerdukker forestiller de 4 gennemgående hovedpersoner (frø, flodhest, får og struds), og kan bruges til at understøtte eller genfortælle handlingerne. Inspirerer barnets fantasi og indbyder til selv at digte videre.
Fra 3 år
Fyrtøjet
Træfigurer som kan anvendes til at fortælle og dramatisere eventyret om Fyrtøjet af H.C. Andersen. Figurerne kan stå selv og placeres i forskellige positioner i forhold til hinanden og derved danne udgangspunkt for samtale om rumlige relationer og størrelser.
Fra 3 år
Fødevarer
Fotografier i farver, der viser seks kategorier af fødevarer: frugt, grøntsager, råvarer, færdig mad, drikkevarer og snacks.
Fra 3 år.
Følelsesudtryk
Tegnede billedkort i 32 serier a 3-7 kort.
Fra 5 år.
Guldlok og de tre bjørne
Bordteater bestående af træfigurer o.a., der kan bruges til at fortælle og dramatisere det kendte eventyr om Guldlok og de tre bjørne. Materialet indeholder en forenklet udgave af eventyret.
Fra 3 år
Guldlok og de tre bjørne - bordteater
Bordteater bestående af træfigurer, der kan anvendes til at fortælle og dramatisere eventyret om Guldlok og de tre bjørne. Figurerne kan stå selv og placeres i forskellige positioner i forhold til hinanden for derved at danne udgangspunkt for samtale om rumlige relationer. Stimulerer formuleringsevne og fantasi.
Fra 3 år
Hans og Grethe
Bordteater bestående af træfigurer, der kan anvendes til at dramatisere eventyret om Hans og Grethe. Figurerne kan stå selv og placeres i forskellige positioner i forhold til hinanden for derved at danne udgangspunkt for samtale om rumlige relationer. Stimulerer formuleringsevne og fantasi.
Fra 4 år
Hvad er der inden i?
Farvefotografier, som skal kombineres parvis. Det ene billede viser et opbevaringssted eller en genstand (f.eks. et køleskab eller en sportstaske), og det andet billede viser hvad der opbevares dér. Øver formuleringsevnen og skærper iagttagelsen.
Fra 4 år
Hvad er det næste 2
Øver barnets evne til at iagttage, beskrive smat tænke i logisk rækkefølge.
Fra 3 år
Hvad hører sammen?
Selvkontrollerende kombinationsspil med forskellige temaer.
Fra 4 år
Hverdagens lyde
Lyd-cd med tilhørende billeder, der illustrerer mange af de lyde, man dagligt møder i hjemmet.
Fra 3 år
Hverdagsliv
Entydige billedkort der i 4-korts sekvenser viser daglige situationer.
Fra 4 år
Hvis er det?
Billedkort i 2 sværhedsgrader, hvor et kort viser en person der repræsenterer et erhverv eller en funktion samt 2 tilhørende kort, som viser genstande der karakteriserer personen, fx en snedker, en værktøjskasse og en sav eller en skoleelev, en skoletaske og en madkasse.
Fra 3 år
Hvor bor dyrene
Et associationsspil hvor børnene lærer hvor dyrene bor.
På gården, i junglen, i ørkenen, ved polerne og under vandet.
Kast terningen og placer brikkerne det rigtige sted.
Med selvkontrol, op til 5 spillere.
Fra 3 år
Hvor er vi i huset
Selvkontrollerende spil
Hvad foretager vi os forskellige steder i huset og husets omgivelser.
Kast terningen og placer dine kort de korrekte steder. Op til 5 spillere.
Fra 3 år
Indendørslyde
Lyd-cd med tilhørende billedkort, der illustrerer kendte indendørslyde, som f.eks. tandbørstning og støvsugning. Materialet stimulerer sprogtræning samt skærper lytteevne og evnen til at iagttage og kombinere.
Fra 3 år
Klods-Hans
Bordteater bestående af træfigurer, der kan anvendes til at fortælle og dramatisere H.C. Andersens eventyr om Klods-Hans.
Stimulerer formuleringsevne og fantasi.
Fra 3 år
Kom og stav med os - abc
Kom og stav med os er leg og læring til børn. Boksen indeholder 29 inspirerende kort med fokus på alfabetet.
Børnene lærer bogstaverne at kende ved hjælp af skønne illustrationer med rim og remser, og de kan stave og
danne ord med bogstaverne på bagsiden af kortene.
Fra 3 år
Kyllerylle
Bordteater bestående af træfigurer, der kan anvendes til at fortælle og dramatisere eventyret om Kyllerylle.
Fra 4 år
Logiske rækkefølger
Tegnede billedkort i serier à 5-6 kort, som beskriver et handlingsforløb.
Fra 5 år
Lydlotto med kendte lyde
Cd med 36 forskellige lyde, der er indspillet i 4 forskellige rækkefølger.
Fremmer opmærksomhed og opfattelsen af lyde.
Fra 3 år
Lydsekvenser
Cd med tilhørende billedkort, der i sekvenser af 2-3 kort beskriver enkle handlingsforløb fra hverdagen.
Fra 3 år
Mundmotorisk spil
Spil der viser forskellige mundmotoriske øvelser.
Fra 3 år.
Oplevelser med katten Jacob - boks 2
Tegnede billedkort i serier à 6 kort, der i 6 handlingsforløb beskriver forskellige situationer som f.eks. drømmen går i opfyldelse, årets første blomst og havearbejdet kan være sjovt.
Fra 3 år
Ordspil 2
Indeholder 6 æsker med vendespil til træning af en-stavelses, to-stavelses- og tre-stavelsesord samt en bog i tre udgaver til henholdsvis fælles- og selvstændig læsning på flere niveauer.
Fra 6 år
Pandekagen
Bordteater bestående af træfigurer o.a., der kan bruges til at fortælle og dramatisere det kendte eventyr om Pandekagen.
Fra 4 år
Panoramix - hus, træ, dyr
Materiale som giver barnet kendskab til rumlig orientering.
Fra 5 år
Prinsessen på ærten
Bordteater bestående af træfigurer, der kan anvendes til at fortælle og dramatisere H.C. Andersens eventyr om Prinsessen på ærten.
Fra 3 år
Prinsessen på ærten
Bordteater bestående af træfigurer, der kan anvendes til at fortælle og dramatisere H.C. Andersens eventyr om Prinsessen på ærten.
Fra 3 år.
Rimspil (Dica)
Rimspil med træbrikker, hvor motiverne skal kombineres parvis, fx lås-gås, lam-kam, hus-mus. Kan spilles som vendespil.
Fra 3 år.
Rimspil (Krea)
Rimspil med motiver på henholdsvis spilleplade og brikker. Spilles med terning. Der rykkes rundt på spillepladens felter som er: farvefelt, rimfelt eller feltet "træk en rimbrik". Inspirerer til leg med ord og lyde og stimulerer til at finde på nye rimord. For 2-4 deltagere.
Fra 4 år
Rødhætte og ulven
Bordteater bestående af træfigurer, der kan anvendes til at fortælle og dramatisere eventyret om Rødhætte og ulven.
Fra 4 år.

Sindsstemninger
Forskellige sindsstemninger vises:  glad/ked af det/sur/bange/stolt/forskrækket/forbavset/genert/misundelig.
De er opdelt i tre grupper: Blå kant – 2-6 år Rød kant – 6-10 år Grøn kant – fællesbilleder.
Kan også anvendes til udpegningskort for brugere med manglende sproglig kunnen og afasi.
Fra 2 -10 år

Social adfærd
Tegnede billedkort med personer i forskellige sociale sammenhænge.
Fra 5 år.
Spøgelseshistorier
Tegnede billedkort i serier à 4-6 kort med 7 uhyggelige episoder.
Fra 4 år.
Suppe på et søm
Bordteater bestående af træfigurer, der kan anvendes til at fortælle og dramatisere eventyret om Suppe på et søm. Materialet indeholder en forenklet udgave af eventyret om Suppe på et søm.
Fra 4 år
Tillægsord
Farvefotos der viser tillægsord : vådt/tørt, lang/kort, stor/lille osv. Kan også anvendes til træning af andre ordklasser og til forståelse af modsætninger.
Fra 3 år.
Topoprimo
Spillet øver indlæring af tings placering i rummet og træner forholdsord som bagved, foran, ovenover osv.
Fra 2 år.
Udendørslyde
Lyd-cd med tilhørende billedkort, der illustrerer udendørslyde inddelt i 4 kategorier: dyrelyde, lyde fra omgivelserne, udendørsaktiviteter samt transport.
Fra 3 år.
Udsagnsord
Entydige fotos i farver, der illustrerer forskellige personers handlinger og lægger op til brug af udsagnsord.
Fra 4 år.
Væk med den skøre
Materiale til samtale og kategorisering.
Fra 4 år.
Zoom
Spillepladerne indeholder hver 3 billeder med tilhørende spillebrikker, som viser en detalje fra billederne.
Fra 5 år.
Øvelseshefte for børnehaveklasser 3
1 æske, 12 brikker : plastic, farve, 1 hæfte, 11 opgaveark
Fra 5 år.