Pædagogiske spil

Pædagogiske spil, der understøtter børn udvikling
Aktion reaktion
Tre-brikspuslespil som illustrerer, hvordan en genstand kan have indflydelse på og ændre en anden i et handlingsforløb, fx rude-bold-knust rude. Giver barnet forståelse for årsag og virkning og øver den første ord- og sætningsdannelse.
Fra 4 år
Ansigtsspil
Ansigtsspil som via leg og spil træner barnets ansigtsmuskler, og bevidstgør barnet om udtryk og følelser samt styrker udtalen af sprogets lyde.
Fra 3 år
Combi lotto memo
Lottospil som øver iagttagelsesevnen ved hjælp af billeder, der er ens, men afbildet som normal, spejlvendt, miniature og kontur. Med spil-variationer og varierende sværhedsgrader. Kan anvendes til iagttagelse af variationer og til sorteringsøvelser. Spillet kan bruges læseforberedende.
Fra 4 år
De 4 årstider
Billedlotto med temaet årstider. Lottopladens motiver gengives som en del af billedet på de tilhørende lottobrikker. Når pladen er fuld vises det samme landskab på forskellige årstider.
Fra 4 år
Din mad - dine tænder
Lottospil om mad, som viser hvad henholdsvis sund og usund mad gør ved tænderne. Kan også spilles som terningespil eller vendespil.
Fra 3 år
En sansetur på bondegården
Sødt følespil, hvor du drejer pilen som lander på et dyr, en frugt, en grøntsag eller et redskab. Denne ting skal du derefter mærke dig frem til i posen.
For 1-4 spillere.
Fra 3 år
Huskespil
Et anderledes huskespil, der indeholder 4 ark med tryk på begge sider, som kan udskiftes i trærammen. Hvert ark har sit tema. F.eks. transport, fødevarer, insekter m.m. Fremmer koncentrationen og hukommelsen. Fra 2-4 spillere
Fra 3 år
Hvad hører sammen?
Selvkontrollerende (duorama) kombinationsspil med forskellige temaer. Temaerne er f.eks. ferie (sol og solbriller), sportsaktiviteter, eventyr m.m.
Fra 4 år
Hvad hører sammen 1; Hvad hører sammen 2
Selvkontrollerende materiale, der øver evnen til at skelne, iagttage og kombinere. Øvelserne drejer sig om at kombinere billederne parvis efter sammenhæng (f.eks. sav og brædder, æg og kylling, sol og måne). Lægger op til samtale om ting og situationer fra hverdagen.
Fra 3 år
Hverdagens lyde
Cd med tilhørende billedkort, der illustrerer kendte hverdagslyde, f.eks. tandbørstning og støvsugning. Barnet skal identificere lyden og kombinere den med et tilsvarende billedkort. Velegnet til genoptræning af sprog hos voksne.
Fra 3 år
Kontraster
To-brikspuslespil med tegninger som illustrerer modsætningspar, fx ung-gammel, tom-fuld, åben-lukket. Velegnet til indlæring af tillægsord og øver den første ord- og sætningsdannelse.
Fra 3 år
LilleStorm laver madpakker
I dette spil skal I finde jeres frugt, jeres mad og grønsag og til sidste lægge låget på madkassen. Spillet er oplagt til at spille med alle børnehavebørn og herigennem få en snak med børnene om deres egne madpakker og hvilke madder, de kunne tænke sig at have med i børnehave næste dag.
Spilletid ca. 10 min.
Fra 2 ½ år
Lillestorm leger gemmeleg
Memoryspil. Spillet udvikler og stimulerer begrebsforståelse og og sprogforståelse. Der sættes særlig fokus på barnets forståelse af forholdsord: ovenpå, under, i, ved siden af, foran og bagved.
Spilletid ca. 10 min.
Fra 2 ½ år
Lillestorm på ferie
Hvad skal LilleStorm lave i ferien. Der er mange måder at komme på ferie på, i dette sjove Lillestorm spil, skal I med ud og flyve, sejle, cykle, kører med bus og bil.
Spillet udvikler og stimulerer begrebsforståelse og og sprogforståelse.
Spilletid ca. 10 min.
Fra 2 ½ år
 
LilleStorm siger godnat
LilleStorm siger godnat er et spil, der er udviklet for at sætte fokus på den gode "putte"-oplevelse. Spillet giver børn og voksne en mulighed for at sætte ord på deres egne "ritualer", inden de går til ro.
Fra 2½ år
LilleStorm i tøjskabet
I dette spil skal LilleStorm have tøj på. Spillet giver børnene en mulighed for at snakke om hvilken slags tøj, de skal tage på, når det f.eks er vinter.
De mindste børn får et stort udbytte af at kunne genkende deres hverdag i disse sjove begynderspil.
Spilletid ca.10 min.
Fra 2 ½ år.
Lotto,hvad er klokken
Et billedlotteri, hvor man kan lære klokken. Man trækker en brik, og så skal man se om man har den tilsvarende tid analogt eller digitalt.
For 1-4 spillere.
Fra 6 år
Lotto
Lottospil som viser ting fra barnets hverdag. Spillepladerne omhandler kategorierne: tøj, legetøj, mad og spiseredskaber. Indfører de yngste i lottospillets regler og øver ordforrådet.
Fra 2 år
Lyt og led
Pædagogisk spil der udfordrer høre -og følesansen. Lyt efter lyden og find det rigtige symbol ved hjælp af fingrene, der kan mærke aftegningerne på brikkerne
2-6 spillere
Lær klokken med Peter Plys
Fra 4 år
Magnetisk tog
Toget er belagt med en acrylplade, i selve toget er der udfræset nogle kanaler, hvor kuglerne, som er magnetiske kan løbe rundt i. Barnet skal tage pinden, som er magnetisk og "fange" kuglerne og føre dem rundt i lokomotivet. God leg, som stimulerer finmotorikken.
Fra 2 år
Menu
Materiale der giver kendskab til fødevarer og deres ernærningsværdi og giver indblik i, hvor de forarbejdede produkter kommer fra. Omfatter produktgrupperne kød, frugt, grøntsager, mælk, korn og fisk samt menuerne æbletærte, pizza, fisk med pommes frites, burger, grøn salat og frugtsalat.
Fra 4 år
Mit første terningespil
Brætspil til den første farveindlæring og mængdetræning. Det gælder om at nå først frem til gulerødderne.
Fra 3 år
Mit hus
Samtalespil som viser hjemmets indretning. I køkken, stue, badeværelse og børneværelse er møbler eller andet tilbehør vist som silhuet. De tilsvarende brikker skal, med eller uden brug af drejeskiven, anbringes i det rigtige rum. For 1-4 deltagere
Engelsk vejledning: My house
Fra 3 år
Observationer i hjemmet
Selvkontrollerende spil som illustrerer fire rum i boligen (køkken, børneværelse, stue, badeværelse) og ting, som findes i disse. Kan spilles som lotto, koncentrationsspil og puslespil. Materialet indbyder til samtale om hjemmet og dets indretning.
Fra 4 år
Ordfamiliespil
Spil hvor brikkernes motiv (f.eks. banan) skal kombineres med den tilhørende ordfamilie (f.eks. frugter). Materialet indbyder til samtale om de enkelte genstande og er velegnet til at øve begreber og overbegreber.
Fra 3 år
Patero
Selvkontrollerende materiale. Brikker med tegnede illustrationer skal placeres korrekt på spillepladen efter både form og illustration. Mange spilvariationer f.eks. domino, billedlotteri og lotto. Øver logisk tænkning og genkendelse samt evnen til at skelne og iagttage ligheder og forskelle. For 2-4 deltagere.
Fra 4 år
Prins og drage
Brikkerne flyttes så de danner en sti mellem de viste tegninger i hæftet. Der er 12 opgaver, alle med flere løsninger. Koncentration og hovedbrud.
Fra 5 år
Rasmus Klump på pandekagejagt
Rasmus Klump og vennerne er på pandekagejagt. Hjælp dem med at få en tallerken pandekager hver. Du skal skubbe brikkerne rundt på spillepladen, så der kommer en tallerken med pandekager foran Rasmus Klump og alle hans venner. 48 udfordringer med løsninger.
Fra 5 år
Resultat
Spil med kendte ting fra hverdagen, der skal samles i et sæt med 3 brikker.
Stimulerer den logiske og kronologiske sans. Fremmer forståelsen for rækkefølgen fra oprindelse over råvarer til det færdige produkt.
Fra 4 år
Skæg med bogstaver-spillet
Børnespil hvor de yngste lærer om bogstaver: Hvordan lyder de? Hvordan ser de ud? Hvilke ord begynder med dem? Spillet går ud på at vinde ved at samle flest hr. Skæg-brikker samt at lære bogstaverne,
mens man morer sig.
For 2-4 spillere
Fra 4 år
Smart Car
Et træspil, der vokser sammen med barnets udvikling. Kan du samle en bil? Modellen er den samme, men bilens konstruktions plan bliver sværere og sværere! 48 udfordringer fra let til vanskeligt . Løsninger findes i den lille bog.
Fra 3 år
Spejle æg
Spændende og taktisk spil, hvor man tager eller afleverer æg. Hvem får først spejlet alle sine æg? Vinderen bliver den spiller, der først kommer af med alle sine æg.
Fra 3 år
Swingolo
Et sjovt balancespil. Slå med terningen, placer den viste træbrik på den vippende træblomst og undgå at blomsten vælter. Den der får det hele til at vælte, er klodsmajor og har tabt runden.
For 2-4 deltagere.
Fra 4 år
Ting hører sammen
Billedlotto med kendte motiver fra hverdagen. Barnet skal sammensætte ting, der passer sammen. Øver evnen til at iagttage og kombinere.
Fra 4 år
Topologix
Selvkontrollerende brætspil, hvor man træner sin observationsevne. Man får et opgavekort med motiv og skal nu placere dette rigtigt på pladen, eks. er frøen inde i huset eller bag ved træet, er musen inde i spanden eller oppe i træet. Når alle 5 brikker er placeret på pladen, kan man vende opgavekortet og se om man har gjort det rigtigt.
Fra 4-6 år
 
Tællespil
Lær at tælle med dette puslespil.
Tal fra 0-10
Fra 3 år
Tænke storm
Tænke storm er et sjovt spil, der stimulerer din logiske sans, taktiske evne, fornemmelse for form og farve samt din evne til at konstruere figurer.
Spilletid: ca. 15 min. - kan varieres efter eget ønske.
For 2 - 6 spillere
Fra 5 år
Vilde dyrelyde
Lydcd med tilhørende tegnede billedkort, der illustrerer lyde fra dyr, fx bjørn, elefant og delfin. Barnet skal identificere lyden og kombinere med tilsvarende billedkort. Materialet skærper lytteevne og koncentration samt stimulerer evnen til at iagttage og kombinere.
Fra 3 år