Bøger

Bøger der understøtter pædagogisk læring
10 venskabsbøger
Venskabskort, som kan bruges til at samtale med børnene om temaerne i bøgerne
Aktive eventyr
30 omskrevne eller gendigtede eventyr tilsat skæve vinkler og rim, alle med det formål at lade børn være aktivt deltagende under oplæsningen, både sprogligt og kropsligt.
Aktive fortællinger
Præsentation af en række sjove historier, rim og remser, alle med det formål at lade børn lege med sproget og træne dialogen. Beregnet til dialogisk oplæsning.
Fra 3 år
Babytegn
Introduktion til babytegn,som giver babyen og det lille barn mulighed for at udtrykke sine behov og ønsker på et tidspunkt hvor det endnu ikke kan tale. Med oversigt over tegn for f.eks. spise, drikke, vaske hænder, mor og ked af det.     
Den bredmundede frø
Den bredmundede frø er en mimik- og lydhistorie, hvor frøen på sin vej møder mange mennesker, steder og ting, der skal få tilhøreren til at øve artikulation og blive bevidst om fonemernes dannelsessteder i munden.
Fra 3 år
Den lille bog om højtlæsning
Inspiration, forslag og ideer til hvordan man kan læse højt for sit 0-4 årige barn med det formål at styrke den sproglige udvikling hos barnet.
Den lille bog om sprog
Inspiration, forslag og ideer til hvordan man med forskellige lege, sange og aktiviteter kan stimulere den sproglige udvikling hos sit 0-4 årige barn.    
Dialogisk læsning i teori og praksis
Indhold: Baggrunden for dialogisk læsning; Dialogisk læsning i praksis og Dialogisk læsning og æstetiske læreprocesser.
Flere snakkepakker
Sprogudviklende aktiviteter om krop og følelser 
Videreførelse af: Snakkepakker
Ordpakker med remser, sprogopgaver og forslag til sange og bøger om 42 forskellige emner, der bl.a. dækker følelser, tanker, sanser og kroppen
Huset - dialogisk læsning i børnehave og skole    
Første del beskriver baggrunden for metoden dialogisk læsning samt forslag til aktiviteter m.m. Anden del indeholder billedbogen "Huset", som handler om et hus fra 1900-tallet, som Maren levede sine 75 år i samt opslags- og aktivitetsbog.     
Hvad nu hvis? : om børn og angst
Historier om børn, der er bange. Med oplæg til samtale samt et efterord henvendt til de voksne.
Jeg tør bare ikke : om børn og angst
8 historier om børn, der er bange. Med oplæg til samtale samt et efterord henvendt til de voksne.
Jeg vil! : Emil og Trine bestemmer selv
Ni historier om børnene Emil og Trine, som gerne vil bestemme selv. Med oplæg til samtale og et efterord henvendt til de voksne. 
Kom godt i gang med dialogisk læsning
Forslag til, hvordan man kan forberede dialogisk læsning og tilhørende aktiviteter, som påvirker børns sproglige udvikling.
Lad barnet komme til orde
Om at styrke den sproglige udvikling hos børn i dagplejen, med forslag til gættelæge, rim og remser, sange og sanglege, fortælling af eventyr og oplæsning.
Leg med din baby
Leg med din baby indeholder idéer til lege og aktiviteter, som kan leges sammen med det lille barn under 1 år. Barnets fysik og motorik er grundlaget for hele dets tidlige udvikling og har stor betydning for både de social, psykiske og intellektuelle færdigheder. Derfor er det ikke ligegyldigt, hvor meget man tumler med sine børn – og hvordan.
Rim og remser
17 rim og remser, alle med lydrette enderim. De mest simple består kun af to til tre strofer. Teksten er placeret med store typer på højresiden, og illustrationer i glade farver visualiserer remserne på venstresiden.
Fra 4 år
Sansebørn og sansetrolde
I form af eventyret om den motorisk usikre dreng Mugge gives eksempler på øvelser, der kan gavne udviklingen af sanseintegrationen
Skal vi være venner? : Sara og Rune lærer om sociale kompetencer
Otte historier om Sara og Rune og deres oplevelser under leg. Historierne kan give gode ideer til at blive en god ven. Med oplæg til samtale og et efterord henvendt til de voksne.

Smilende hjertemeditationer  med Lulu og Theo (og Bingo)
Billedbog. Lulu og Theo skal til stranden, men turen er lang, og der opstår hurtigt konflikter. Heldigvis hjælper hunden Bingo de to børn med at bruge nogle enkle meditationsøvelser til at kommer over konflikterne.
Fra 4-8 år

Små fingre fortæller
Pegebog med anvisninger og råd til forældre i kommunikationen mellem voksne og børn fra 0-2 år ved at inddrage tegn som er forståelige og anvendelige.
Fra 0 år
Snakkepakker
Ordpakker med remser, tegneaktiviteter og forslag til sange og bøger om 46 forskellige emner med det formål at give børnene mulighed for at opleve sproget med hele kroppen. Fra 2½-6 år
Sneglerier
Sneglerier : om at tale, læse, regne, synge og lege sammen. Materialesamling til sproggivende aktiviteter med førskolebørn. Indeholder bl.a. H.C. Andersens "Den lykkelige familie", rim, sange, illustrerede talemåder, fakta og aktivitetsforslag.
Fra 3 år
Tea Tunge fra Tuse
Tea Tunge kan lave mange fine lyde. Kan du? Beregnet til mundmotorik- og artikulationsøvelser.
Fra 5 år
Venner og veninder : Nikolaj og Amalie lærer om sociale kompetencer
10 historier om Nikolaj og Amalie og deres oplevelser med kammerater i skole og fritid. Med oplæg til samtale og et efterord henvendt til de voksne.