Kan man stole på en seriemorder med Alzheimers?

20.03.24
Kim Byeongsu har altid drømt om at begå det perfekte mord. Men hvordan planlægger man det ultimative perfekte mord, når man pludselig ikke kan huske, hvad der skete for et øjeblik siden?

Seriemorderen Kim Byeongsu er 70 år og har fået Alzheimers. Han har slået adskillige mennesker ihjel og har altid haft styr på den mindste detalje.

Siden et dobbeltmord for 25 år siden har han dog holdt sig i skindet og taget sig af sin datter, Eunhee. Men da Eunhee præsenterer ham for sin nye kæreste, bliver han besat af tanken om, at datterens kæreste også er morder. Han beslutter derfor at slå kæresten ihjel. Det er bare ikke så let, når man halvdelen af tiden ikke kan genkende ham og har brug for både at skrive dagbog og post-its, samt bruge en diktafon blot for at huske, hvad der skete for få øjeblikke siden.

Det er den alzheimersramte Kim Byeongsus egen uredigerede fortælling vi får i ”En morders dagbog” af Kim Young-Ha. Men Kan man overhoved stole på hans version af historien og hans syn på sine omgivelser?

Forbered dig på en original og anderledes spændende læseoplevelse, der leger med begreberne virkelighed og fiktion, og sætter tanker i gang om Alzheimers, ondskab og tilgivelse.

Læs ”En morders dagbog”, hvis du gerne vil læse en veltilrettelagt fortælling tilsat grotesk humor og et plot-twist eller to.

/Cæcilie

Tags
Materialer