The Three-Body Problem og andre bøger der er blevet til tv-serier

19.03.24
Den 21. marts lander filmatiseringen af Cixin Lius fantastiske science fiction-mesterværk The Three-Body Problem i 8 afsnit på Netflix.

Vil du læse første bog i trilogien, inden du binger serien (eller efter, for at spare dig selv for den mulige skuffelse over, at bogen næsten altid er bedst ;), kan du finde den herunder. 

Science fiction startede i Kina ud med at være en halv-obskur form for nationalistisk propaganda, der fremhævede, hvor farlig Vestens indflydelse var.

I 80’erne begyndte kinesiske forfattere så at drage inspiration fra Vestens science fiction-genre, der typisk, gennem fremstillinger af dystopiske fremtider, skabte kritiske perspektiver på samtidens teknologiske samfundsudviklinger. Denne udvikling i genren i Kina blev dog hurtigt undertrykt og censureret af staten, som så disse nye science fiction-værker som en kritik af det kinesiske samfund, der teknologisk var bagud i forhold til Vesten på dette tidspunkt. 

Siden 90’ernes kulturelle og økonomiske reformer i Kina, har science fiction-genren dog etableret sig som en af de mest populære genrer, med bl.a. Cixin Liu i front.

I 2015 blev Liu, med romanen The Three-Body Problem, den første asiatiske vinder af den prestigefyldte Hugopris. Og udover en kinesisk filmatisering, kan vi nu også se frem til Netflix filmatiseringen. 

Bogen finder du herunder sammen med en håndfuld andre gode bøger, der også er lavet til tv-serier.

/Helena

Materialer