Øm
Øm

Michael Robak: Øm

06.11.17
Underholdende roman om en midaldrende mands sammenbrud og livskrise.

Denne bog er skrevet af journalisten Michael Robak (nok i øjeblikket mest kendt som Go’Morgen Danmark studievært på TV2). Robak har tidligere skrevet romanen ”Hele byen ved det”, men personligt kan jeg bedre lide hans nye bog.

Bogen handler om den 49-årige David Bramsens sammenbrud og efterfølgende livskrise. En dag besvimer han på arbejdet og bliver derfor sygemeldt med stress. Han ender med at få orlov fra sit journalistarbejde, og han lejer et sommerhus ved Roskilde Fjord. Han er fraskilt og far til en teenage søn. Ekskonen og sønnen bor i Berlin og David savner dem og er faktisk aldrig kommet videre efter skilsmissen. Han har ikke fået sex i fem år og lever i et følelsesmæssigt vakuum.

Michael Robak skriver rigtigt godt og enkelt uden de store armbevægelser, men med nogle ret skønne formuleringer, som da hovedpersonens småkriminelle bror udtaler ”det bliver godt for dig at blive halvtreds. Stort set alle andre aldre har noget udvikling over sig, men fyrrene er kun afvikling”. Det er en fin roman, som mange vil kunne relatere til midt i karriereræset og følelseslivet.

 

Materialer