LGBT+ bøger
LGBT+ bøger

Længe leve mangfoldigheden

17.08.20
I anledning af Copenhagen Pride Week fejrer vi også mangfoldigheden på biblioteket.

Grundet Covid-19 har Copenhagen Pride måtte finde en alternativ løsning. Derfor er dette års Copenhagen Pride Parade en digital produktion, hvor mangfoldigheden fejres gennem en digital markering.

Vi fejrer også mangfoldigheden på biblioteket, hvor vi sætter fokus på bøger om homoseksualitet, transkønnethed m.v. Der er sket meget på bogfronten de senere år, især er der kommet mange nye bøger inden for Young Adult, som gør opmærksom på LGBT+ og de svære tanker og følelser nogle unge kæmper med.

Vi vil også gerne fremhæve klassikere som f.eks. E.M. Forsters "Maurice". Bogen blev først udgivet efter Forsters død (1970), selv om han havde skrevet den næsten 60 år tidligere. "Maurice" handler om en mand, som under sin studietid på Cambridge indleder et forhold til sin studiekammerat Clive. Samtiden ser ikke positivt på forholdet, og Clive gifter sig, mens Maurice efterlades alene og prøver at bekæmpe sine inderste tilbøjeligheder.

Vi har udstillet en bred vifte af bøger på biblioteket og du kan også lade dig inspirere af bøgerne her under artiklen, som du kan reservere.

Se programmet for Copenhagen Pride Week 2020

Tags
Materialer