Nisser hygger sig på hylderne

Jul på bibliotekerne

28.11.19
“Jeg glæder mig i denne tid …” Sådan lyder de berømte ord fra Peters jul af Johan Krohn og her på bibliotekerne glæder vi os rigtig meget til hyggelige klippe-klistre-stunder, bjældeklang, julesang og gode stunder med gløgg og bøger.

Taastrup bibliotek er blevet iklædt en hyggelig dyne af nostalgi, og vi sætter fokus på den gode gamle jul. Træet er iklædt spændende julecitater og vi har fundet nisserne frem fra kælderen. Faktisk så mange nisser, at de ikke kunne være i nisselandskabet og har indtaget boghylderne rundt om i biblioteket.

I Børnebiblioteket kan du prøve juletidsmaskinen og se små film om, hvordan man fejrede jul i gamle dage, når vi dykker ned i klassikere som Peters Jul, Grantræet, Per og Lottes jul og Jul i Bulderby.

Du kan også se Høje Taastrups billedskoles bud på årets julekort, hvor Borgmesteren har udvalgt et til sit eget julekort.

Også på Hedehusene bibliotek har julen sat sine spor allerede. Her kan du gå på jagt efter juletræer i alle former og størrelser.

Lav dit eget tids-julepynt
Den 7. December kan du komme forbi på Taastrup Bibliotek og lave dit eget julepynt. Med udgangspunkt i ure, tandhjul og mekaniske dimser skaber vi flot julepynt. Vi går på opdagelse i udstillingen "Tidsmaskinen" og bliver inspireret af, hvordan julepynt har set ud gennem tiden.
Vi sørger for tandhjul, papir, snor, lim, saks og alt det kreative. Vi er også parate med gode idéer og inspiration. Det er helt gratis, men tilmelding er nødvendig

Lav dine egne julegaver på Hedehusene Bibliotek

Weekenden efter (den 13. december) er det på Hedehusene Bibliotek, at du kan komme og være kreativ, når der er juleværksted med Mette og Margit. Det bedste i hele verden er nemlig hjemmelavede julegaver. Kom ind i vores juleværksted og lav dine personlige julegaver til hele familien.

Den anbefalede aldersgruppe er fra 5 år. Det er gratis, men tilmelding er nødvendig

Endelig kan du selvfølgelig låne en masse gode julebøger hos os.

/Katrine Skovgaard Rasmussen, børnebibliotekar