En alf i opløsning

09.06.22
Elise vokser op i en velstillet familie i Oslo. Hun er sin mors lille alf – smuk og fin, med lyse lokker og en gudesmuk sangstemme.

Elise synger i kor og er også korlederens yndling, og hendes omgivelser har store forventninger til hendes musikalske fremtid.

I teenageårene vækkes en stærk, og uforklarlig trang i Elise – hun vil være vægtløs og usynlig i verden og hun udvikler en alvorlig spiseforstyrrelse.

Da hun starter i gymnasiet, er hun voldsomt afmagret. Stilen er sort tøj, sort makeup og ligbleg hud - så langt fra den fine, lille, lyse pige.

Elise møder og forelsker sig i musikeren Joakim og sammen med ham udvikler hun et massivt pille- og narkotikamisbrug. I heroinrusen oplever Elise den følelse af at være udenfor sin krop som hun har higet efter. Elise kommer i behandling, dog uden den store effekt – det er som om hun ikke angrer eller fortryder sine valg.

Den norske forfatter Maria Kjos Fonn skriver råt og indlevende om et ungt menneskes selvdestruktion. Man køber præmissen om at der ikke altid er en forklaring og at en happy ending måske ikke findes for Elise. Heroin chic er en tankevækkende fortælling…

---------------------------------
/Lisbeth

Tags
Materialer