Taastrup Bibliotek
Taastrup Bibliotek

Taastrup Bibliotek bygger om og opgraderer rammerne

10.11.23
Et af de overordnede mål i biblioteksstrategien er at ’skabe et kulturliv, der er åbent for nye brugere, behov og tendenser’. I 2019 åbnede det nye Hedehusene Bibliotek i stueetagen på Hovedgaden i Hedehusene, og nu skal en stor del af rammerne i Taastrup Bibliotek opgraderes.

Taastrup Bibliotek vil styrke den kulturelle profil og tilbyde flere typer af aktiviteter i bygningen. Renoveringen kommer dog til at påvirke adgangen til visse områder på biblioteket fra uge 47. Her skal man især være opmærksom på uge 49, hvor åbningstiderne, adgangen til voksenmaterialer og den selvbetjente tid også påvirkes.

Taastrup Biblioteks nye stueetage vil blive prioriteret til bogudstillinger, et sceneområde til booktalks og et mødested med caféborde. Det bliver et fleksibelt mødested, hvor biblioteket i samskabelse med borgerne kan arrangere udstillinger, foredrag og workshops. Stueetagen vil således blive det sociale mødested. 
 
Børnebiblioteket vil fortsat ligge hvor det er placeret nu, men voksenlitteraturen rykker op på 1. salen. Her skabes en indbydende etage, hvor bøgerne er i centrum, og hvor der er plads til fordybelse og til at gå på opdagelse mellem reolerne. Samtidigt bliver der skabt flere små studiepladser. 
 
Udlån og aflevering samt reserverede materialer vil fortsat finde sted i stueetagen. 

Ombygningen vil påvirke de fysiske rammer på begge sider af nytår, da vi 'bygger' en etage ad gangen. Når 1. sal er færdig, skal stueetagen nyindrettes, og det bliver først i det nye år.

Ikke muligt at printe på Taastrup Bibliotek resten af året

Pga. ombygningen er det desværre ikke muligt at printe på Taastrup Bibliotek resten af 2023. Her henvises til Hedehusene Bibliotek eller Høje-Taastrup Rådhus (Rådhusstræde 1, 2630 Taastrup).
 

Uge 49 og lukkeperioder 

I uge 49 vil der være stærkt begrænsede åbningstider på biblioteket og der vil være helt lukket for selvbetjent tid. Det vil ikke være muligt at låne voksenmaterialer i uge 49.

Bibliotekets 1. sal vil være lukket fra 4. december og resten af året.

Har du lånt bøger på Taastrup Bibliotek, får du ikke en afleveringsdato i uge 49. Bemærk: ændringen gælder ikke for materialer lånt på Hedehusene Bibliotek, her er alt som normalt.
 

Åbningstider på Taastrup Bibliotek i uge 49

 • Mandag 4. december: Helt lukket
   
 • Tirsdag 5. december: Åbent med betjening fra kl. 14-18. Bemærk lukket for selvbetjent tid. Stærkt begrænset adgang til materialerne.
   
 • Onsdag 6. december: Åbent med betjening fra kl. 10-14. Bemærk lukket for selvbetjent tid. Stærkt begrænset adgang til materialerne.
   
 • Torsdag 7. december: Åbent med betjening fra kl. 10-14. Bemærk lukket for selvbetjent tid. Stærkt begrænset adgang til materialerne.
   
 • Fredag 8. december: Åbent med betjening fra kl. 10-17. Bemærk lukket for selvbetjent tid. Stærkt begrænset adgang til materialerne.
   
 • Lørdag 9. december: Åbent med betjening fra kl. 10-14. Bemærk lukket for selvbetjent tid. Stærkt begrænset adgang til materialerne.
   
 • Søndag 10. december: Helt lukket.

Vi håber, at I kan bære over med os. Som alternativ er Hedehusene Bibliotek åbent som normalt. Vi glæder os til at byde jer indenfor i de nye rammer.