Kulturministeriets Forfatter- og Illustratorpris for børne-og ungdomsbøger

12.02.20
Tre forfattere og tre illustratorer er nomineret til Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger.

En forfatter og en illustrator skal hædres, når kulturministeren traditionen tro uddeler to priser til de bedste børne- og ungdomsbøger fra det forgangne år.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

Det er vigtigt, at vi hylder vores allerbedste danske børne- og ungdomsbøger. Fordi de rammer os i ord og billeder med den uforklarlige nerve, som god litteratur kan bevæge mennesker med.

I dag, hvor vi kæmper med svigtende læselyst, ikke mindst blandt børn og unge, har vi mere end nogensinde brug for at fremhæve den nye, ekstraordinære børne- og ungdomslitteratur. Vi skylder vores børn og unge magiske og mættende litteraturoplevelser, der kan tænde læselyset i dem. Derfor er der alt mulig god grund til at gå på opdagelse i årets nominerede bøger til Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris
.”

De nominerede til Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er:

• Adam O for ’Den Rustne Verden’
• Tina Sakura Bestle for ’Bogen om Blom’
• Kathrine Assels for ’Mester Ester’

De nominerede til Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er indstillet af et udvalg bestående af Gerd Laugesen (formand), Anna Karlskov Skyggebjerg, Betina Falsing og Maria Louise Bjørn Bjerrum.

De nominerede til Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger er:

• Jan Oksbøl Callesen for ’Hr. Løve i biografen’
• Signe Parkins for ’Blomsten der elsker mig’
• Kamilla Wichmann for ’Sommervenner’

Et udvalg bestående af Peter Land (formand), Marianne Eskebæk Larsen, Caroline Sehested og Kasper Heron Købke har indstillet de nominerede til Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger.

Kulturminister Joy Mogensen overrækker priserne den 17. marts.

Kilde: Kulturministeriet

Oprindeligt skrevet af Københavns Biblioteker