Det hittede i 2017

10.01.18
Årets mest udlånte bøger, samt hits på hjemmesiden, Facebook og Instagram

Mest lånte bøger

Borgerne lånte i 2017 godt 596.000 bøger, film, spil og cd'ere på bibliotekerne i Høje-Taastrup Kommune.

Her er årets top 10:
1. Jesper Stein: Papa
2. Mari Jungstedt: Den du elsker
3. Lucinda Riley: Stormsøsteren . Allys historie
4. Katrine Engberg: Blodmåne
5. Jo Nesbø: Tørst
6. Julie Hastrup: Mirakelmanden
7. Elsebeth Eghom: Jeg finder dig altid
8. Lucinda Riley: Skyggesøsteren - Starts historie
9. Mara Helleberg: Kvinderne fra Thy
10. Camilla Läckberg: Heksen

Find flere i listen over de mest læste romaner i 2017

Mest sete på hjemmesiden:

De fleste bruger hjemmesiden til at søge efter bøger, film, spil og musik. Eller til at se, hvornår de lånte materialer skal afleveres igen, eller til af forny dem. Men mange finder også fakta om bibliotekerne og lader sig inspirere af bibliotekets tilbud, nyheder og arrangementer.

'Det sker' er stadig på en 5. plads blandt de mest brugte sider, skarpt forfulgt af siderne 'Inspiration' og 'Netmedier' med 'eReolen' og 'Filmstriben' som de populære.
Siderne 'Vi tilbyder'Sådan gør du 'Nyt på hylderne', 'Børn & forældre',og Lånernes Top 10 har også i 2017 været meget populære.

Mest sete på Facebook:

Årets mest sete facebookopslag blev postet den 9. maj, hvor borgerne stod i en lang kø hen over Domhuspladsen for at købe billetter til pensionisternes skovtur. 4734 så opslaget og 101 likede det.
D. 15. maj havde vi et opslag om bibliotekets projekt med litterære pølser. Det opslag blev set af 4674 og fik 144 likes.
Andre populære opslag var: Hvad er demokrati (4180), Vi har pr. 1. april - tilbud om overnatning i celle (3739), Så er den nye udgave af Guiness rekordbog kommet (3538), Nu kan du gå på biblioteket, når du har lyst (3168)

I årets løb har vi kørt flere temaer, som også har været meget populære med langt over 1000 visninger pr. opslag:  Bogcitater fra bøger, som vi anbefaler;  Nyt på hylderne; Hvad skal du læse i sommerferien; Septemberbøger, og selvfølgelig Bibliotekets julekalender.

Mest sete på Instagram:

De mest populære opslag  på Instagram i 2017 var et bookface med Katinka på forsiden af Gaffa. Andre populære opslag var: Børnebibliotekar Rasmus med nissehue og brætspil til juleferien; Merete Scheelbek indvier selvbetjent bibliotek, Bookface med Amy Schumers bagdel; Biblioteket er bedre end diskoteket til første date og Et kig bag en bokkface.

I efteråret deltog vi i Septemberbøger - en udfording fra Ringsted Bibliotek, hvor vi hver dag skulle udføre en opgave. Det var sjovt og gav mange gode billeder: Din yndlingslæsesnackEn bog, der matcher dit tøj.

Find flere artikler og hitlister fra 2017  under temaet: Året der gik