Maren Uthaug
Maren Uthaug

Om dette arrangement

Tid
19:15 - 21:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
Litteratur

Maren Uthaug: Hvor der er fugle

14.03.18
Kom til Hedehusene og mød forfatter og tegner Maren Uthaug.

Hun kommer og fortæller om sine 2 bøger, særligt den nye ’Hvor der er fugle’ som er nomineret til DR Romanprisen. Uthaug vil desuden livetegne fra sin populære stribe i Politiken ’Ting jeg gjorde’.

Maren Uthaug, der er født i 1972 er blogger, stribe-tegner og forfatter af halvt samisk, halvt norsk oprindelse. Hun debuterede i 2013 med romanen 'Og sådan blev det'.

I 2017 har Uthaug udgivet sin anden roman Hvor der er fugle, en medrivende slægtsroman fra et vindblæst Norge om blodskam, familiehemmeligheder, ulykkelig kærlighed og længslen efter et andet liv. Politikens anmelder Lilian Munk Rösing føler sig i oprør over at læse Hvor der er fugle, der foregår på et vindblæst fyrtårn ud for byen Uthaug, og hun giver følgende fine beskrivelse af bogen: 

Maren Uthaug fortæller godt i et klart og enkelt sprog. Det er den evige historie om slægtens gang, fuld af længsler og afkald og fortvivlelse, men også med glimt af kærlighed og humor. Det er de nære relationer mellem mennesker, der optager romanen; man finder ikke lange naturbeskrivelser eller redegørelser for historiske begivenheder. Historien kunne for så vidt udspille sig når som helst i et hvilket som helst lille afsondret samfund. Uthaug rammer sine personers tone godt, både i de mange mundrette replikker og i de berettende passager, hvor vi deler deres perspektiv. Og romanens særlige fortællegreb, hvor vi får samme begivenheder fra forskellige familiemedlemmers perspektiv, er velvalgt og vellykket. Det er oprørende at opleve forstillelsen og fejltolkningen mellem dem, der skulle stå hinanden nærmest. Men der er også noget befriende ved, at der altid findes et andet perspektiv. 

Hvor der er fugle er nomineret til DR Romanprisen 2018 .

Materialer