Jeannette Varberg, Museumsinspektør på Nationalmuseet
Jeannette Varberg, Museumsinspektør på Nationalmuseet

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
75 Kr
Lokalitet
Medborgerhuset
Taastrup Hovedgade 71
2630 Taastrup
Arrangører
Target
For voksne
Litteratur

Jeanette Varberg: VIKING - RAN, ILD OG SVÆRD

11.11.20
Vikingetiden er en af de helt centrale perioder i Danmarkshistorien, og den er mere populær og fascinerende end det meste andet historie. VIKING er Jeanette Varbergs brede fortælling om vikingetiden – den tager fat, hvor "Fortidens Slagmarker" slap, men er i øvrigt sin helt egen fortælling.

Med afsæt i sin nyeste bog VIKING - RAN, ILD OG SVÆRD tager Museumsinspektør på Nationalmuseet, Jeanette Varberg, os med helt tilbage til begyndelsen. 

Varberg sætter vikingetogterne i centrum og skriver om de vikinger, der kom til at sætte deres spor i hele datidens Europa. Fra Irland til Rusland, fra Grønland til Middelhavet blev vikingerne en del af historien, og de træder frem i arkæologien og kilderne. Nordens krigere satte sejl i en jagt på guld, ære og i sidste ende land. Plyndringer, slagmarker og magtkampe, politiske magtspil, rænkespil og landvindinger er alle facetter af fortællingen om vikingerne ude i Skandinavien og Europa. Samtidig så tiden en stærk udvikling af de skandinaviske kongedømmer, store konger samlede magten og grundlagde det Danmark, vi kender. Heri spillede også kvinderne en afgørende rolle om end ofte i skyggen af deres mænd. 

Mens vi normalt sætter vikingetidens århundreder fra midt i 700-tallet til midt i 1000-tallet, udvider Jeanette Varberg perioden, så vi får et spænd på godt 700 års historie. Baseret på arkæologiske fund og historiske kilder formidles et langt stræk fra 300-tallet til begyndelsen af 1100-tallet. 

Materialer