Anne-Cathrine Riebnitzsky
Anne-Cathrine Riebnitzsky

Om dette arrangement

Tid
19:15 - 21:00
Pris
50 Kr
Target
For voksne
Litteratur

Anne-Cathrine Riebnitzsky: Smaragdsliberen

19.02.19
Kom med til en spændende forfatteraften i selskab med Anne-Cathrine Riebnitzky på Hedehusene Bibliotek.

Anne-Cathrine er dansk sprogofficer og forfatter til romanerne Den stjålne vej, Forbandede Yngel, Orkansæsonen og stilheden og den helt nye bog Smaragdsliberen. Derudover er Anne-Cathrine kendt for sit arbejde med undertrykte kvinder i Afghanistan, som hun også har beskrevet i biografien Kvindernes krig.

Denne aften vil tage udgangspunkt i romanen Smaragdsliberen, som er en fortælling om ubrydelige venskaber på tværs af religiøse overbevisninger, om kærlighed og bratte fald: En roman om at vælge livet til. Pierre Levy, en gammel jødisk smaragdsliber, falder død om af et hjertestop, men vender tilbage til livet efter at have oplevet noget storslået og uforklarligt på den anden side af livet. Han genoptager sit arbejde og bliver betroet en meget værdifuld og speciel smaragd. For Pierre Levy bliver slibningen af den betagende ædelsten hans livsværk. Langt fra sliberiet følger vi Pierres datter, kunsthistorikeren Zara, som bliver kidnappet af islamister under kortlægningen af en gruppe uvurderlige hulemalerier ved David Gareji-klosteret i Georgien. Zara er ateist, men de dramatiske begivenheder tvinger hende alligevel til at tage stilling. 

Anne-Cathrine Riebnitzky har vundet flere priser, herunder De Gyldne Laurbær for romanen Forbandede Yngel, samt for sit arbejde med udsatte kvinder i den krigshærgede Helmans-provins.   

Glæd dig til at høre om Anne- Cathrine Riebnitzskys spændende arbejde, både som sprogofficer og forfatter.  

Materialer