Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
75 Kr
Lokalitet
Medborgerhuset
Taastrup Hovedgade 71
2630 Taastrup
Lokalitet
Medborgerhuset
Arrangører
Target
For voksne
Foredrag & debat

UDSOLGT // Adrian Hughes - Mors Dreng

02.10.23
I sommeren 2021 fortalte Adrian Hughes sin mors og morfars spektakulært glamourøse og tragiske historie i podcasten Mors afskedsbrev. Med over 1,8 mio. downloads er den i 2022 DR Lyds største dokumentarsucces.

Med bogen Mors dreng – erindringer om familien Dreyers magt og millioner dykker Adrian Hughes nu endnu længere ind i historien, og folder den ud for fulde blafrende gardiner. Han har fået adgang til en lang række kilder, som har fulgt begivenhederne tæt og kommer helt ind i hovedpersonernes soveværelser.

Adrians morfar var den i sin samtid kendte byggematador, Thorvald Dreyer, som levede i en pressedækket offentlig trekant mellem hans hustru, Margot Dreyer, og hans nære ven, Frederiksbergs borgmester, Arne Stæhr Johansen, kaldet Stæhren.

Adrians mor, Jette, voksede op som millionærbarn, men Thorvald stødte hende gradvist fra sig. Med alle materielle muligheder døde millionæren bitter og alene uden kontakt med sine fire døtre eller børnebørn. Familierelationerne fortsatte i frit fald hos Adrians mor, som efter sin død efterlod sig et chokerende afskedsbrev. Hun roste kærligt Adrian og hans lillebror og var hånende og hadsk mod hans tre ældre brødre.

I foredraget viser Hughes de billeder, videoer og smalfilm, som ikke kunne ses i radioen, og han stiller spørgsmålene; om fortidens familiære traumer altid vil følge med, og om vi kan vælge hvilket menneske, vi gerne vil være?

Materialer