Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
100 Kr
Lokalitet
Medborgerhuset
Taastrup Hovedgade 71
2630 Taastrup
Arrangører
Target
For voksne
Foredrag & debat

Gry Jexen - Kvinde kend din historie

02.02.22
I foredraget Kvinde kend din historie giver Gry Jexen et indblik i nogle af de vigtigste øjeblikke og personer i den danske kvindehistorie. Foredraget tager udgangspunkt i Gry’s bestseller fra 2021, ‘Kvinde kend din historie – spejl dig i fortiden’, og er en videreudvikling af hendes podcast og Instagram-profil.

I foredraget fortæller Gry Jexen om sit arbejde med at formidle kvinder i historien på Instagram, via podcast, i sin bog og gennem sin plakat med kvinder fra Danmarkshistorien. Gry Jexen kommer blandt andet ind på, hvorfor det er så vigtigt, at vi får kvinderne skrevet ind i vores fælles historie for at skabe ligestilling. Hvorfor er kvinderne overhovedet skrevet ud? Hvorfor er det vigtigt at få dem skrevet ind?

Undervejs kommer Gry Jexen også med flere eksempler på kvinder fra historien, som har haft stor betydning, men ikke har fået den plads, de fortjener. Så kom med til en aften i kvindernes tegn, hvor vi bliver klogere på historien og får nye kvindelige forbilleder. 

Gry Jexen er historiker og forfatteren. Hendes bog toppede bestsellerlisterne allerede før den udkom, og alene det viser det store behov for, at vi giver kvinder den plads i historien de fortjener! Gry Jexen står bag Instagram-successen @kvinde_kend_din_historie hvor mange tusinde mennesker har fulgt med siden 2018. Gry er også kvinden bag den ultra populære podcast Kvinde Kend Din Historie der vandt Podcastprisen 2020 i kategorien ’Årets Nørderi’. 

Materialer