Einer Madsen
Einer Madsen

Om dette arrangement

Tid
15:00 - 17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Foredrag & debat

Fortællerhjørnet: Ejner Madsen

30.01.19
Høje-Taastrup Lokalhistorisk Forening, der arrangerer Fortællehjørnet, kan denne gang byde Ejner Madsen velkommen til et spændende foredrag fuld af gode anekdoter.

Ejner Madsen er født i 1938 i Agerbæk, ca. 20 km øst for Varde. Ejner har gået i folkeskole i 7 år i Agerbæk. I skolen var der både bad og gymnastiksal. I skolen var der kakkelovn til at opvarme klasseværelserne. På den egn, han boede, var det skik, at de voksne lod sig årelade ca. 1 gang om året. 

Han er opvokset på en gård på ca. 90 tønder land, hvor der var 2 badeværelser og der var centralvarme på gården. Gårdens jorde var meget sandjord. Faderen solgte mange kartofler af høj kvalitet til Sydamerika og for disse penge købte de en bil. Efter endt skolegang var Ejner på højskolen Engelsholm ved Vejle. 

Siden blev han soldat i 16 måneder og lå først i Padborg, senere kom han til Nymindegab og i Oksbøl fik han en loppetjans som kontormedarbejder og det var et job, han købte af en soldaterkammerat for 65 kroner.  

Efter soldatertiden flyttede han over til Sjælland og bosatte sig på et værelse i Gentofte hos en fin dame. Han fik job ved postvæsenet og senere kom han til Taastrup. Han var ved postvæsenet fra 1959 – 65.  

Herefter fik han et job som assurandør i forsikringsselskabet Hafnia. Da Hafnia gik konkurs, gik han på pension.  

Ejner blev gift med Kathrine i 1965. Hun arbejdede for den nu afdøde dronning Ingrid. De flyttede til Taastrup i 1962 og boede først på Ibsensvej og senere byggede de hus på Løvtoften. De har 2 sønner.  

Ejners fritidsinteresser har ligget inden for kommunalpolitik. Han har siddet i kommunalbestyrelsen for de konservative, hvor han sad i flere udvalg.

Billetter
Arrangementet er et samarbejde med Høje-Taastrup Lokalhistorisk Forening. Der er gratis adgang, men man skal bestille billetter på forhånd.