Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:30
Pris
40 Kr
Lokalitet
Taastrup Bibliotek
Taastrup Hovedgade 86
2630 Taastrup
Arrangører
Target
For voksne
Foredrag & debat

Ditte Larsen: Kunst på strikkepinde

04.03.24
Der vil være særlig fokus på Ditte Larsens nye bog med strikdesign inspireret af Caspar David Friedrich. Bogen udkommer i foråret 2024.

Kom til et malerisk foredrag, hvor Ditte Larsen peger på de kunstværker og malerier, hun har valgt, arbejdsmetode og overvejelser omkring farvevalg og garnkvaliteter. Dertil kommer så formsprog og designelementer – selvfølgelig med afsæt i kunstnerens motiver.  Farverne blandes i smukke nuancer, ofte med flere tråde, for at opnå den samme tekstur og dybde i farverne som på lærrederne. 

Man må gerne medbringe sit eget strikketøj og strikke under foredraget. 

Ditte Larsen har gennem de sidste 40 år været en markant del af den danske strikkeverden. Hun er grundlægger og tidligere indehaver af den legendariske butik Sommerfuglen ved Vandkunsten. 

Ditte Larsen har udgivet en række smukke bøger, inspireret af kunstnerne Marie Krøyer, Bindesbøll, Anna Ancher og Hammershøi. 

Det vil være muligt at se en mindre udstilling med udvalgte designs på biblioteket.

----------------------------------

Den store romantiske landskabsmaler Caspar David Friedrich fylder 250 år i 2024.  Lilian Munk Rösing holder et foredrag om kunstneren og hans betydning d. 11. april på Taastrup Bibliotek.