Daniel Rye
Daniel Rye

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
150 Kr
Lokalitet
Taastrup Teater & Musikhus
Kjeld Abells Plads 1
2630 Taastrup
Arrangører
Target
For voksne
Foredrag & debat

Daniel Rye: Mens vi venter

17.11.21
MENS VI VENTER er en visuel fortælling om klimaflygtninge. Gennem tre år har fotograf Daniel Rye fulgt bonden Mr. Mkundiza og hans familie i den lille landsby Kakoma i Malawi, der ligesom resten af Syd- Østafrika oplever, at vejret bliver stadig mere ekstremt og utilregneligt. 

I billeder og ord skildrer Daniel Rye familiens kamp for at overleve en hverdag, hvor ekstrem tørke og altødelæggende oversvømmelser stiller store krav til evnen til at omstille sig. 

Flugt er ikke på tale. Tværtimod. Mr. Mkundiza og hans familie bruger al deres energi på at blive i deres hjem. Blandt deres naboer og venner i landsbyen. Og fra at spørge "Hvornår flygter I?" sætter Daniel Rye sig for at undersøge, hvordan familien håndterer klimaforandringerne og tiden, der dag for dag tvinger dem et skridt nærmere katastrofen. 

På trods af bogens personlige udgangspunkt er den et indspark i en langt større debat om det vakuum, der eksisterer lige nu. 

Mens forskerne diskuterer konsekvenserne af klimakrisen, og vi, der befinder os på afstand, forsøger at begribe den, kæmper de mennesker, der bebor de ramte områder, for at overkomme den. Og vi bliver nødt til at spørge os selv: hvad er det egentlig, vi venter på? 

 

OBS: FOREDRAGET ER RYKKET FRA OKTOBER 2020 TIL NOVEMBER 2021 PGA. COVID-19

Materialer