Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Hedehusene Bibliotek
Hovedgaden 516B
2640 Hedehusene
Arrangører
Target
For voksne
Film

UDSOLGT // VESTEGNS:DOX - Copa 71

21.03.24
Kvindernes glemte kapitel i dansk fodboldhistorie får endelig sin plads i rampelyset her 50 år efter en legendarisk VM-kamp i Mexico. En fantastisk og farverig film med alt den drama og spænding, man kan forvente af et ægte eventyr.

I sommeren 1971 mødes verdens bedste landshold til VM i fodbold i Mexico. Turneringen ligner ikke noget, der er set før, og det er muligt, at du aldrig har hørt om den. For spillerne på banen er kvinder, og både FIFA og de nationale fodboldforbund afviste ideen.

Derfor blev det uofficielle verdensmesterskab i kvindefodbold skrevet ud af historien, og har været derude indtil nu. For via farverige arkivklip, som ingen har set i et halvt århundrede, og nye interviews med spillerne selv, udfylder ’Copa 71’ hullerne i det kollektive hukommelsestab. Landsholdspillere beretter om de surrealistiske dage i Latinamerika, hvor kvindefodbolden indtog verdensscenen og fyldte aviserne, tv-skærmene og radiofladen.

De danske landsholdslegender, Birthe Kjems og Ann Stengaard, ser tilbage på turneringen og finalen, hvor 112.000 tilskuere sad klar på Estadio Azteca i Mexico City for at se dem spille mod værtsnationen. Et øjeblik, der burde have været skelsættende for dansk og international fodbold, men efter finalen blev det feministiske projekt forsømt.

50 år senere hives historien ud af glemslen for første gang, for at vise os hvad der skulle have være kvindefodboldens startskud.

-----------------
Spilletid: 90 min

Instruktør: Rachel Ramsay & James Erskine

Sprog: engelsk, italiensk, fransk, spansk

Undertekster: dansk

Kategori: Highlights

Mød verdensmesteren

Efter filmen kan du møde verdensmesteren Solveig Sørensen og fodboldeksperten Arnela Muminovic, der deltager i en samtale med udgangspunkt i filmen med bibliotekar Cæcilie Pedersen.

Kom gerne i god tid og udfordrer din veninde i bordfodbold inden filmen.

Tags