3D-printer
Medborgerhusets Makerspace har tre 3D-printere; to Prusa i3 MK3S+ og en Bambulab. Prusa printerne bruges til print med kun én farve og Bambulab bruges til at printe løsninger med flere farver.
3D-printning er blevet utrolig tilgængelig og nemt at komme i gang med. Med en simpel opsætning og brugervenlig software kan man hurtigt designe og printe egne 3D-modeller. Det åbner op for en verden af kreativitet og innovation lige ved hånden. Det er virkelig så nemt at dykke ind i 3D-printningens verden.
Mangler du inspiration, eller leder du efter en nem løsning, så kig på de færdige modeller og projekter, som andre allerede har udviklet via nedenstående links.
3D printere - færdige modeller/projekter m.m.
Find tusindvis af færdige projekter og skabeloner, som er lige til at hente ned og printe ud vha. MakerSpace’s 3D printere:
Lav dine egne modeller
Hvis du ikke kan finde en færdig model på nogle af de nævnte hjemmesider, vil du skulle designe en selv. Heldigvis er CAD/CAM blevet nemmere at bruge, og der er masser af instruktionsvideoer tilgængelige for alle de programmer, der er nævnt nedenfor. Nogle af disse programmer kan bruges gratis, mens andre kræver et abonnement.
- TinkerCAD
TinkerCAD er kendt for sin brugervenlighed og er velegnet til begyndere. Det er en webbaseret platform med en enkel og intuitiv brugergrænseflade.
- Fusion 360
Fusion 360, udviklet af Autodesk, er mere avanceret end TinkerCAD, men det har stadig en relativt brugervenlig grænseflade. Det er velegnet til både begyndere og mere erfarne brugere.
- SketchUp
SketchUp er kendt for sin lette tilgang til 3D-modellering. Det er populært inden for arkitektur og designfelter og er relativt nemt at lære.
- FreeCAD
FreeCAD er en open-source 3D CAD-modeler, der er designet til at være brugervenlig og tilpasselig. Det er en god mulighed for dem, der foretrækker open-source-software.
- Onshape
Onshape er en cloud-baseret 3D CAD-platform, der er let tilgængelig fra enhver enhed med internetadgang. Det er designet med fokus på samarbejde og nem adgang.
Skæremaskinens specifikationer (Prusa I3 MK3S)
Model: Prusa I3 MK3S
Byggevolumen: 250 x 210 x 210 mm
Lagtykkelse: 0.025 mm og 1.75 PLA filament
Andet:
- Op til 100 grader på byggeplade
- Fleksibelt Sprintsteel og PEI sheet
- Automatisk Filament feed og sensor
- Op til 200 mms 3D print
Software: Slicer og Ultimaker Cura
Skæremaskinens specifikationer (Bambulab)
Model: Bambu Lab X1 Carbon
Byggevolumen: 256 x 256 x 256 mm
Lagtykkelse: 1,75 mm filament
Andet:
- 3D print i flere farver
- Op til 500 mm/s 3D print
- Software: Bambu Studio