Hvad kan jeg låne og hvor længe?

Lånetiden er 30 dage. For særligt efterspurgte materialer og materialer lånt fra andre biblioteker kan lånetiden dog være kortere

Lån og aflevering

Icon Description
  • 14 dages bøger lånes i 14 dage
  • Dvd-film lånes i 7 dage

    Når du låner, får du en kvittering. Du kan også vælge at få kvitteringen sendt som e-mail. På den kan du se, hvad du har lånt, og hvornår det skal afleveres.

Aflevering

Afleveringsdatoen kan ses i vores app BIBLIOTEKET, på din kvittering, på hjemmesiden under din konto eller på en af selvbetjeningsautomaterne på biblioteket.

Materialet skal afleveres til tiden og i ubeskadiget stand.

Seneste rettidige aflevering er før lukketid på lånetidens sidste dag.

Forny dine lån

Icon Description

Du kan forny dine lån, hvis de ikke er reserveret af andre.

Materialer, der er lånt på et af kommunens biblioteker, kan fornyes medmindre, det er er reserveret af andre. 14 dages bøger og brætspil kan ikke fornyes.

Materialer, der er skaffet til dig fra et bibliotek udenfor kommunen (et såkaldt fjernlån), fornyes altid med forbehold, da vi først skal have fornyelsen godkendt af det pågældende bibliotek. Hvis fjernlånet ikke kan fornyes, sender vi en hjemkaldelse.

Bemærk: Fornyelse af lån kan foretages tidligst 7 dage før din afleveringsfrist.

Fornyelse kan ske på bibliotekets hjemmeside, i app'en BIBLIOTEKET eller pr. telefon.
Du kan forny 2 gange, hvis der ikke er andre, der har reserveret det pågældende materiale.

Bevar din plads i reserveringskøen

Icon Description

Du kan sætte dine reserveringer i bero, hvis du i en periode er på ferie eller af anden grund ikke kan hente de materialer, du har bestilt.

Vær opmærksom på, at det kun gælder reserveringer på vores egne materialer. Hvis du har reserveret bøger fra andre biblioteker til afhentning hos os, bliver de sendt retur, og du skal bestille igen.

Huskeliste

Icon Description

Når du har søgt en bog frem, kan du klikke på hjertet.
Hjerteikonet er symbol på Huskelisten, som du vil kunne genkende fra andre websteder. 

Tilføj/slet fungerer helt simpelt: et klik – hvorved hjertet udfyldes og værket er sat på listen, klik igen og værket er slettet fra listen.