Arrangementer for voksne

Lone Aburas og Sara Rahmeh - Forfattersamtale

Lone Amuras og Sara Rahmeh
Samtalen vil tage udgangspunkt i Aburas bog Føtexsøen og Rahmehs bog Betonhjerter
Tid
19:00 - 21:00
Pris
Billet: 50 kr.
Sted
Medborgerhuset
Bibliotek
Taastrup Bibliotek
Adresse

Taastrup Hovedgade 71
2630 Taastrup
Danmark

Begge bøger tager afsæt i Høje-Taastrup, hvor begge forfattere har boet i mange år.

Samtalen vil bl.a. komme ind på, hvordan det er at skrive om at være til mellem flere kulturer; Hvordan det har været at bruge byen i deres forfatterskab, og hvordan Høje Taastrup har haft indflydelse på de personer de er i dag.

Samtalen vil blive modereret af digter Norah Hussein, der selv har boet i Høje-Taastrup.

Lone Aburas (1979) debuterede med 'Føtexsøen' (2009). Romanen leger med hendes egen baggrund og forfatter-ambitioner på den københavnske vestegn. I 2011 blev romanen fulgt op af 'Den svære toer', en kollektivroman fra de københavnske forstæder med elementer af metahumor. Siden har Lone Aburas udgivet 'Politisk roman' i 2013 og i 2016 romanen 'Det kommer til at ske'. I  2017 udkom 'Det er et jeg der taler (regnskabets time)'. I oktober 2019 udgav sin første digtsamling, 'Den sorte bog (B-sider)'. Lone Aburas er udgav i 2022 bogen Den frie verden (En first world tragedie)

Sara Rahmeh (f. 1985) er en dansk digter, poetry-slammer og romanforfatter med baggrund i Høje Taastrup og Syrien. I 2021 udgav hun sin første digtsamling ’Langt væk og lige om hjørnet’. 

I 2023 debuterede hun med romanen Betonhjerter, som følger den 17-årige Yasmin af syrisk afstamning i sin opvækst i ”Blokken”. Romanen er et kritisk blik på den nutidige samfundspolitiske struktur og Sara Rahmeh trækker på egne erfaringer, når hun i romanen formidler en barndom og ungdom, som mange etniske danskere har fordomme om.

Romanen nedbryder fordomme om boligblokke og barrierer mellem etniciteter, og så er det også en fortælling om smertefuld, sød ungdomskærlighed.