New user?

Lånerkort

Children and young people aged under 16 use a library card. Library cards are issued when parents have signed an Application form.

Articles: Show article
Gode bøger til dialogisk læsning

med børn fra 2. klasse.

Børnebibliotekarerne har udvalgt en række bøger, som er velegnede til Dialogisk læsning for børn i 2. klasse og lavet bogfoldere til dem. Se her, hvilke bøger de anbefaler og hent bogfolderne. De ligger klar til udprintning

Bluitgen: Tyran er vækBluitgen, Kåre. Tyran er væk
Emils dinosaur Tyran er væk, og Emil er sikker på, at det er Mads, der har stjålet den. Da Emil pludselig finder Tyran igen, får Emil dårlig samvittighed og gør noget som han ikke burde. Derfor bliver han nødt til at sige undskyld.

Bogfolder til: Tyran er væk (PDF)

Dahle: SilkesødDahle, Gro: Silkesød
Pigen Silke er så sød og artig, at hun en dag bliver helt væk. Men følelser er nu ikke sådan at styre, og pludselig får Silke nok af at være en stille pige.

Bogfolder til: Silkesød (PDF)

Dürr: Marias dukkeDürr, Morten: Marias dukke
Maria og hendes bror er gadebørn og tjener penge ved at samle skrald. De voksne kræver, at de afleverer alt det, de finder. Men en dag finder Maria den fineste dukke.

Bogfolder til: Marias dukke (PDF)

Halleraker: FreddyHalleraker, Marvin: Freddy
Freddys tatoverede krop er så flot, at den nærmest er et kunstværk. Men hvor det er i orden for kunstværker at ende i en samling, er det ikke så sjovt for Freddy.

Bogfolder til: Freddy (PDF)

Hole: Garmanns gadeHole, Stian: Garmanns gade
Roy fra fjerde bestemmer og lokker Garmann til at sætte ild til Frimærkemandens have. Efter branden er slukket opstår et venskab mellem den gamle mand og drengen.

Bogfolder til: Garmanns gade (PDF)

Moutritzen: Kraftkarlen og den dejlige dameMouritzen, Peter: Kraftkarlen og den dejlige dame
Samson er en stærk vildmand og israelit. Han kan ikke lide filistre, de gør ham bistre. Men filstrene vil ham gerne til livs, og betaler hans dejlige kæreste, Dalila, for at afsløre hemmeligheden bag hans styrke.

Bogfolder til: Kraftkarlen og den dejlige dame (PDF)

Mouritzen: Det tossede tårnMouritzen, Peter: Det tossede tårn
Da spionenglene fortæller Gud, at menneskene er ved at bygge et tårn op til ham, sender han sine balladeengle ned for at forhindre det.

Bogfolder til: Det tossede tårn (PDF) 

Mette E. Neerlin: Historien om Ib Madsen Neerlin, Mette E: Historien om Ib Madsen
Billedbog. Ib Madsen er en helt almindelig dreng, som altid er glad. Det er i hvert fald det folk siger. Men da klassen tager til Møns Klint på lejrskole, forsvinder Ib Madsen sporløst. Alle tror, at Ib Madsen er død. Men er han nu også det?

Bogfolder til: Historien om Ib Madsen (PDF)

Oscar K.: Børnenes bedemandOscar K.: Børnenes bedemand
Børnenes bedemand hedder Jørgensen, og han tager sig rigtig godt af børn, der dør. En dag skal Jørgensen begrave gadebarnet Dinah, som får en smuk begravelse med barbershopsang og stepdans.

Bogfolder til: Børnenes bedemand (PDF)

Manu Sareen: Hvad fætter gør er altid det rigtigeSareen, Manu: Hvad fætter gør er altid det rigtige
Osama skal ud og sælge en tyggegummiautomat for at skaffe penge til sin fars kiosk. Osama forhandler sig igennem Vesterbros mange tilbud og kommer tilbage til kiosken, hvor Dennis Diller, Osamas klassekammerat, er sikker på, at den står på skideballe. Men gør den nu også det?

Bogfolder til: Hvad fætter gør er altid det rigtige (PDF)

Manu Sareen: Klods-HassanSareen, Manu: Klods-Hassan
Kunta Kinte er en stor mand med mange guldtænder, som søger en prins til sin datter Umfufu. Derfor bliver de to brødre Abdi Krim og Abdella sendt af sted på nye knallerter af deres far. Den ene kan rappe, den anden kan Koranen både forfra og hjemmefra. Men så er der også Klods Hassan, der vel er bedst til at vælte frugtkasser. Klods Hassan må bare møde hende Umfufu. Derfor følger han efter på sit løbehjul.

Bogfolder til: Klods-Hssan (PDF) 

Aakeson: En julehistorieAakeson, Kim Fupz: En julehistorie - og så alligevel ikke
Nisserne har travlt i december, men hvad så derefter? En nisse bliver arbejdsløs og prøver nye jobs uden held. Heldigvis møder nissen en ældre mand, Gregers, der har en dårlig hukommelse. Selvom det ikke er jul inviterer Gregers nissen med hjem til juleaften, og det bliver til mange flere hurtigt derefter, og det er der mange hyggelige fordele ved.
Bogfolder til: En julehistorie - og så alligevel ikke (PDF)
 

Aakeson: Kong KarstenAakeson, Kim Fupz: Kong Karsten
Karsten er en tyk dreng. I skolen kalder de ham Gris. Hans tykke forældre siger, det er fordi de har kongeknogler. Karsten tror ikke rigtig på det, men en dag bliver han til Kong Karsten.

Bogfolder til: Kong Karsten (PDF)

 

Høje-Taastrup Kommunes Biblioteker

Taastrup Bibliotek  -  Gadehavebiblioteket  -  Hedehusene Bibliotek  -  Biblioteksadministration  -  4335 2000  -  bib@htk.dk  -  EAN + CVR  -  Sitemap  -  Læs op