BIBLO

Biblo er et online-fællesskab for 8-12-årige.

Biblo er folkebibliotekernes nye landsdækkende online-fællesskab, hvor tweens, dvs. børn i alderen 8–12 år, kan dele deres interesser med andre børn i trygge omgivelser.

Biblo er bygget omkring interessegrupper, som børnene kan dele med hinanden.  Grupperne kan handle om alt lige fra Mindcraft til Harry Potter, og de kan oprettes både af børn og bibliotekarer. Vil man diskutere noget andet end det, grupperne handler om, kan man enten finde en gruppe, der passer bedre, lave sin egen gruppe eller spørge i gruppen "Spørg Biblo".

Biblo er børnenes biblioteksrum på nettet, men det betyder ikke, at de er alene.  Børnene, der bruger Biblo.dk, kan altid komme i kontakt med en voksen, og siden bliver holdt øje med af bibliotekarer.

Fokus på skolesamarbejde og sikkerhed
Målet med Biblo er, at børnene skal bruge sitet både i og uden for skoletiden. Biblo vil løbende stå for forskellige kampagner, som børnene kan deltage i via samarbejde mellem skolerne og det lokale bibliotek. Biblos første kampagne, 'Hvem styrer din hjerne?’, skal f.eks. gøre børnene klogere på hjernen og nervesystemet, og de skal bruge online-fællesskabet til at udvikle deres viden.

Alle, der har et Unilogin, kan se, skrive, uploade og deltage i konkurrencer på Biblo.

I løbet af juni 2016 vil man også kunne låne bøger, film, spil og musik på Biblo - ligesom man kan på sit bibliotek. Biblo bygger på erfaringerne fra den seks år gamle side Palles Gavebod.

Gå til biblo.dk.