Søg i biblioteksbasen

Sådan søger du efter materialer i bibliotekets database.

Skriv dine søgeord i det store søgefelt øverst på forsiden. Hvis du er på en anden side, kan du kalde søgefeltet frem ved at klikke på 'Søg' øverst i billedet.

Søgefelt på hjemmesiden


Du kan søge på forfatter, titel, emne og meget mere. Søg gerne bredt på det emne, du ønsker: f.eks.: adler olsen. Du behøver ikke skrive hele forfatterens navn eller den fulde titel. Når du får søgeresultatet, har du mulighed for at afgrænse ved at vælge materialetype, forfatter, titel, emne mm.

Hvis du vil vil søge mere præcist, kan skrive flere ord i søgefeltet: adler olsen grænseløse. Flere ord giver selvfølgelig mere præcis søgning men også mulighed for tastefejl.
Et godt søgetip er at bruge få men markante søge-ord 

Søgeresultat

Afgrænsning af søgning:
Hvis dit søgeresultat rummer mange titler, kan du afgrænse din søgning ved at markere relevante ord eller emner i facetterne, der vises i rubrikken "Afgræns din søgning" til venstre for søgeresultatet. De facetter du kan afgrænse på er: Materialetype, Forfatter, Emne, Skønlitteratur/Faglitteratur, Sprog, Målgruppe. Årstal, Kilde.

Sortering:
Har du mange titler i dit søgeresultat kan du også benytte en anden sortering/rækkefølge af titler, der vises. Som standard vises titlerne ordnet med de nyeste udgivelser vist først, men i  boksen "Sortér efter..." under søgefeltet  kan du selv vælge andre sorteringsmåder.

Listevisning:
Dit søgeresultat vises i første omgang som en liste med alle de titler, der opfylder dine søgekriterier. I oversigtsformatet er kun angivet de vigtigste oplysninger: Forside, titel og forfatter, evt. indholdsnote samt de forskellige udgaver, som den pågældende titel findes i.

Flere materialetyper:
Hvis en titel findes i flere udgaver, bliver den vist samlet under overskriften: Flere materialetyper.Klik på titlen og få vist alle udgaverne. Når en udgave er tilgængelig er den markeret med grønt, er udgaven udlånt men kan reserveres er den markeret med gult.Klik på den udgave, du ønsker og få flere oplysninger om titlen, samt mulighed for at reservere den, gemme den i Huskeliste mm.

Titelvisning

Reserver:
Hvis du vil reservere materialet til afhentning på et af kommunens biblioteker, kan du klikke på knappen 'Reserver'. Hvis du ikke er logget ind, bliver du bedt om at gøre det. Husk at vælge afhentningssted, hvis ikke du allerede har valgt dit foretrukne afhentningssted under' Min Brugerprofil'

Huskeliste:
Hvis du vil gemme titlen til en anden gang, kan du klikke på knappen 'Huskeliste'. Hvis du ikke er logget ind, bliver du bedt om at gøre det.

Emneord (tags):
Alle titler har emneord, der fortæller hvad materialet handler om. Emneordene bliver vist som små grønne labels og kan bruges til videresøgning. Klik på det ønskede emneord, så får du flere titler med samme emne.

Detaljer om Materialet:
Her kan du se de fulde bibliografiske oplysninger om titlen, f.eks. udgivelsesår, sidetal, forlag, ISBN-nummer mm.

Se alle eksemplarer:
Her kan du se, hvor mange eksemplarer vi har af titlen og hvor mange reserveringer, der evt. er på titlen. Det er også her du skal se, hvor mange eksemplarer, der er hjemme på de forskellige biblioteker, og hvor du kan finde dem.

Netmedier:
Hvis det er en netfilm, får du tilbud om at se den via Filmstriben og hvis det er en artikel fra en af vores databaser, får du tilbud om at læse den i fuldtekst.

På hjemmesiden:
Hvis der findes artikler på hjemmesiden om den pågældende titel, kan du finde dem her.

Læs mere om titlen:
Nederst på siden finder du anmeldelser af bogen. Klik på linket og læs artiklerne online.

Avanceret søgning

Der findes ikke nogen avanceret søgning , men hvis du vil lave mere specialiserede søgninger, kan du prøve at kombinere flere ord:

  • AND - begge ord skal findes i posterne som fx: Vivaldi AND årstider
  • OR - enten det ene eller det andet ord skal findes i posterne: burma OR myanmar
  • NOT - et bestemt ord skal ikke findes i posterne: hævnen NOT bier
  • Stjerne * - Indsæt en * hvis du er i tvivl om endelserne på et ord eller navn som fx Siri Hustv* 
  • Spørgsmålstegn ? - Indsæt et ? hvis du er i tvivl om stavelserne på et ord fx wom?n.

Hvis du vil lave en endnu mere specifik søgning, kan du benytte koder.
Læs mere om søgning med søgekoder.