En flænge i himlen
En flænge i himlen

Vores 9. klasses praktikant anbefaler

02.11.18
Hedehusene Biblioteks søde praktikant Natacha har skrevet en boganmeldelse til os. Hun har valgt John Greens "En flænge i himlen".

En flænge i himlens 334 sider er skrevet af den amerikanske forfatter John Green. På engelsk hedder bogen ”The Fault in Our Stars”. Politikens forlag udgav bogen i januar 2012. Bogen er en ungdomsroman, derfor kan man godt støde på nogle svære ord, men den burde i grove træk være let at læse.  

En flænge i himlen bliver fortalt af den 17-årige kræftramte Hazel Grace Lanchester. Hazel har i fire år haft kræft i skjoldbruskkirtlen. Hun er betaget af bogen ”En fyrstelig lidelse”, som hun har læst om og om igen. Bogen ender med at hovedpersonen, en lille kræftramt pige, dør. Hazels mor mener, at Hazel er blevet deprimeret. Derfor melder hun, mod Hazels vilje, hende til en selvhjælpsgruppe for unge med kræft. I gruppen møder Hazel charmerende Augustus Waters, som har knoglekræft. Grundet kræft i benet, har han fået det amputeret.

I bogen kommer man rundt om en masse forskellige emner såsom ungdom, kræft, død og forelskelse. Kræft er et meget alvorligt emne, og det er noget, børn ikke får fortalt så meget om.  

Greens budskab med denne bog er er, at alle kan skrive deres egen kærlighedshistorie. Man skal leve livet, mens man har det og ikke tage noget for givet.

Jeg synes, det er en helt fantastisk og yderst rørende bog. Den er både livsbekræftende og humoristisk, men også barsk, og man bliver sat på vognen til en følelsesmæssig rutsjebane. I løbet af bogen har jeg både grint og grædt. Bogen er ekstremt læseværdig. Aldrig har jeg haft så meget livsglæde trods så stor en sorg. Den er velskrevet, så den kan også læses af voksne.

Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner.

/Natacha Seeger

Materialer