Vi mindes onkel Danny

19.03.21
I dag ville Dan Turéll være fyldt 75 år. Desværre døde han alt for tidligt (i 1993). Vi mindes den store danske forfatter.

Det startede med digtsamlinger

Dan Turèll debuterede i slutningen af 60erne med digtsamlinger som kom ud på små forlag, og selv om Turèll i midten af 70erne var et navn man lagde mærke til på den danske digterscene, var det hans ungdomsroman Vangede Billeder, som i 1975 betød det folkelige gennembrud.

Mord i mørket

Rygtet siger at det var en stor skattegæld, der satte ham i gang med at skrive sin serie på tolv krimiromaner, der begyndte med Mord i Mørket i 1981. Måske er det rigtigt, men Dan Turèll havde alle dage været fan af den hårdkogte amerikanske krimi à la Raymond Chandler.
Og hans tolv romaner om den navnløse reporter, der opklarer krimigåder med udspring på Vesterbro, blev en ny succes. To af romanerne blev endda filmatiseret og bøgerne gjorde hans navn kendt i Norden, da nogle af dem blev oversat til norsk og svensk.

(Kilde: Forfatterweb.dk)

Bogtrappen på Taastrup Bibliotek

Plads på bogtrappen

På biblioteket er vi så glade for Dan Turéll, at han er en af dem, der har fået et trin på vores berømte bogtrappe.

Hvis du har fået lyst til at give dig i kast med forfatterskabet (eller at genlæse noget af det), så har vi samlet nogle bøger herunder, som du kan reservere.