Benny Andersen udstilling på Taastrup Bibliotek

Tak for alle ordene, Benny Andersen

17.08.18
Vi mindes den store danske forfatter, digter og pianist.

Benny Andersen blev 88 år gammel.

Efter en kort karriere som barpianist, debuterede han med "Den musikalske ål" i 1960, som blev vel modtaget. Den store digter står blandt meget andet også bag den populære børnebog 'Snøvsen' og albummet 'Svantes viser', som er indspillet sammen med vennen Povl Dissing.

Foruden digte har Benny Andersen også skrevet noveller og en enkelt roman, men hans store popularitet hænger især sammen med hans fremtoning som nationaldigter, der klarere end nogen anden har været i stand til at tolke det vanskeligt definerbare begreb som ”den danske folkesjæl”. Benny Andersens styrke som digter var hans venlige og underfundige humor, samtidig med at han var god til at skubbe til danskernes dobbeltmoral. Hans anvendelse af ordspil og mestring af det danske sprog er noget helt unikt i forfatterskabet.

Hans "Samlede digte" udkom i et oplag på over 130.000 eksemplarer. Det er meget usædvanligt for en lyriksamling.