Vandrer med rygsæk
Vandrer med rygsæk

Tag på vandretur

21.04.17
Det er i dag populært at tage på vandretur, både i ind- og udland, og det er ikke så mærkeligt.

Der er mange gevinster ved at vandre. Så hvis du er i tvivl om hvad du skal til sommer, kan du overveje at tage på vandretur.

Måske er kombinationen af naturoplevelser, frihed, motion og frisk luft netop det, der gør vandreture interessant for dig. Måske er stilheden og det fredfyldte i at vandre alene lige noget for dig eller måske vil den følelse af fællesskab man får, når man er af sted som en gruppe, være det rette for dig.

Eller måske kan du få store oplevelser af at bevæge dig ud i det ukendte på gåben, gennem den spænding der ligger i uvisheden om, hvad der gemmer sig i næste lysning på ruten eller rundt i et sving eller om hvem du møder på din vej. Det kan også være, at du får rigtig meget blod på tanden af den udfordring, der ligger i at gennemføre en af de lange og strabadserende vandreture.

Vandreruter
Der findes adskillige vandreruter rundt om i verden, der har hver sit særkende. Herhjemme kan du f.eks. gå de følgende ruter:

  • Hærvejen (fra Padborg til Viborg - ca. 280 km)
  • Bornholm rundt på Bornholms kyststi (ca. 115 km)
  • Sjællandsleden (fra Sjællands Odde til Stevns - ca. 400 km.)
  • Gendarmstien (fra Padborg til Als - ca. 74 km.).

Eller du kan tage længere væk
I Spanien kan du f.eks. gå på Caminoen, bare for at nævne en af de mest berømte vandreruter (den mest populære Caminorute er den ca. 800km lange El Camino Francés, som begynder i udkanten af Frankrig og går ind i Spanien).

I Tyskland kan du går på et utal af forskellige stier i det store og smukke skovområde Schwarzwald, som er 170 km i længden og begynder i Karlsruhe i nord og ender i Basel i syd.

Norge byder også på mange flotte vandreruter. F.eks. Romsdalseggen, der er en rute med udsigt over Romsdals bjerge og fjorde samt floden Rauma, som løber i dalen mod byen Åndalsnes (ruten bør dog efter sigende kun gås i godt vejr, er åben fra forår til efterår og tager omkring 6-8 timer).

Kunsten at vandre    
Der er selvfølgelig masser af faglitteratur om at vandre, men der er også mange forfattere, der har skrevet skønlitteratur om kunsten at vandre.
Af nyere forfattere kan nordmanden Tomas Espedal nævnes som eksempel. Han har skrevet en fantastisk bog om emnet, der hedder ” - eller kunsten at leve et vildt og poetisk liv” og har en rastløs eventyrer som jeg-fortæller.
Af ældre forfattere kan Henry David Thoreau nævnes om eksempel. Læs f.eks. hans bog ”Om at vandre”, der består af to essays og hylder naturen og kunsten at vandre.  


 

Tags
Materialer