Smuk roman om en ukuelig kvinde midt i krig og håbløshed

23.05.24
En lavmælt og smuk roman om den ukuelige vicevært Irena, der gør sit bedste for at holde modet og håbet oppe midt i krig og håbløshed.

Viceværten Irena er den eneste tilbage i den ejendom, hun har ansvaret for efter et bombeangreb, som har fået alle de øvrige beboere til at flygte. Hendes elskede mand Kulja er blevet dræbt, og hendes søn Alex er soldat ved fronten. Dagene går, mens hun håber, han kommer hjem, og hendes tanker vandrer tilbage til tiden før krigen. Hun prøver at passe på ejendommen og leder efter mad og andre fornødenheder i de forskellige lejligheder. Hos en kunstprofessor tager hun bøger, som hun bruger til optændingsbrænde, men kun dem uden illustrationer.

Carsten Müller Nielsen blev præmieret med DR Romanprisen i 2020 for sin bog ”De døde fylder dagene med en smag af mønter”. Han har udgivet et hav af forskelligartede bøger, der alle eksperimenterer med form og struktur.

”Ved slutningen af en vinters roman” fortæller i korte tekster og små breve om små sprækker af håb i en verden, der synes på randen af sammenbrud. Læs den, hvis du leder efter en fin stemningsfuld beretning om medmenneskelighed og hverdagens forudsigelige uforudsigelighed.

/Cæcilie

Tags
Materialer