Niels Lyngsoe

Opgør med kernefamilien

10.02.17
En kvinde og hendes søn er sporløst forsvundet - er hun blevet kidnappet eller udsat for en forbrydelse?

En anden kvinde i en anden tid er fundet druknet i Seinen, med hænderne bagbundet. En dødsmærket videnskabsmand sidder på et hospital i Geneve og kommunikerer med sin søn via en computer. En far, der altid har været fraværende og følelseskold.  fortæller sin historie, der får interessante følger for sønnen. En ung kvinde foretrækker at leve i de underjordiske gange under Paris i en subkultur, hvor den frie seksualitet er et bærende element, og hvor alle lever under et alias.

Himlen under jorden er udfordrende i såvel opbygning som indhold med krydsklip, forskellig spor og fortællerstemmer. Som læser drives du af nysgerrighed efter svar på gådefulde teorier, men fodres i højere grad med akademiske betragtninger i forhold til seksualitet og samfundsformer.

Bogen er nomineret til DR Romanprisen 2017 og blev ivrigt diskuteret onsdag aften på Taastrup Bibliotek.

Det er en bog, der deler vandene. Enten bliver du optaget og fascineret af forfatterens akademiske tilgang til bogens temaer eller også irriterer den dig.

Bogen er udgivet som en selvstændig fortsættelse af Lyngsøs bog Min ukendte bror og burde derfor kunne læses som enkeltstående værk. Læseklubben anbefaler imidlertid at starte med 1. del, fordi Min ukendte bror er en enklere fortælling, der bygger bro til toerens mere komplicerede og videnstunge univers.

Se en video-teaser fra undergrunden

De seks nominerede bøger til DR Romanpris 2017 er:

Kirsten Thorup: Erindring om kærligheden

Merete Pryds Helle: Folkets skønhed