Når forfattere skriver journalistik

04.11.21
Få forfatternes værdifulde blik på din og min samtid.

Læser du en forfatters artikel i avisen eller i en af de 4 publikationer nedenfor, får du noget, som er vigtigt for dig selv og os andre. Forfatterens tænkende indlæg og kritik giver et særligt perspektiv, erkendelser samt værdifulde betragtninger til den offentlige samtale, som den almindelige og skolede journalist ikke får med.  
De emner vi diskuterer, skal også ses med forfatterens følsomme blik. Kunstnerens rolle i vores demokrati er vigtig, ikke mindst ift. vores forsøg på at skabe et bedre samfund.          

Suzanne Brøgger: Dannelsens utopi

Brøgger argumenterer for at skønlitteraturen er vigtig. Den kan noget du ikke får andre steder. Og den er vigtig for din udvikling som menneske, samt for at du kan finde og være dig selv.
 

Kristian Bang Foss: Nervøsitet i nulfejlskulturen

Foss prøver at få Moderniseringsstyrelsen i tale. Det kan mærkeligt nok, næsten ikke lade sig gøre, for deres ansatte er bange for omtale, og for at begå fejl. Han laver derfor et anonymt interview med en medarbejder.  

Christina Hagen: Sorg og Fryd

Biografisk og personlig reportage over Hagens besøg hos vennen Fryd Frydendahl, der er anerkendt fotograf, og en undersøgelse af sorgens væsen.  

Theis Ørntoft: Dagene i paradis er ovre

Ulvens tilbagevenden til Danmark beskrives, som en meddelelse til os og et positivt kaoselement i vores trygge samfund. En opsang der tvinger dig til ny overvejelser omkring din eksistens.   

Alle 4 udgivelser er første gang publiceret i kulturmagasinet ATLAS.

Novellix serien er litteratur i lommeformat  – perfekte til at tage med på rejsen eller til at finde frem, når læselysten indfinder sig.

--------
-Andreas, litteraturformidler

Tags
Materialer