Musikbibliotekaren anbefaler

24.02.22
Lige før jul udsendte Joakim Thåström sit 10’ende soloalbum ”Dom som skiner”.

Thåström startede tilbage i 1979 i punkgruppen Ebba Grön, men siden "Imperiet" fra 1989 har han spillet under eget navn.

Bandet er skiftet ud, guitaren er blevet til en synthesizer og nu er kun multiinstrumentalist, medkomponist og medproducent Niklas Hellberg tilbage.

Denne plade er tung, mørk og fuld af dystre stemninger pakket ind i industrirock, støj og bluesinspireret rock.

Albummet begynder stille med ”Långsomt Fall”, som Thåström har skrevet sammen med den svenske country duo First Aid Kit, som synger kor på enkelte af numrene.

Herefter følger ni sange, hvor tempoet gradvist skrues op for til sidst at gå ned igen. Der er øjebliksbilleder og tilstandsbeskrivelser fra en by. Samtidig handler teksterne om en mand i bevægelse.

Alt i alt er dette en dejlig Thåström plade.

Han spiller for øvrigt til en totalt udsolgt koncert i Den Grå Hal d. 19. maj.

Leif