Michelle Obama

Michelle Obama i København den 9. april

09.04.19
’Da jeg var barn, havde jeg beskedne forventninger til min fremtid’. Det siger Michelle Obama i sin selvbiografi.

Bare lidt mere end 80 kvadratmeter

En hund og et hus med en trappe. Det var det, pigen Michelle Robinson forestillede sig kunne være et lykkeligt liv. Lidt større end den 80 kvadratmeter lejlighed, som hun delte med sin far, mor og storebror i Chicago. Hendes forfædre havde været slaver, og trods en lysende intelligens blev hun som ung erklæret uegnet til universitetet i Princeton. Hun mener selv, at det var fordi, hun var kvinde og sort.

Mødet med Obama

Hun kom alligevel ind og startede med at læse jura. I 1989 blev hun bedt om at være praktikvejleder for en ung studerende. Først var hun lidt lunken. ’Der er altid noget suspekt ved en sort mand, som alle de hvide er vilde med,’ skriver hun i sin selvbiografi, "Min historie". Men også hun måtte overgive sig, og resten er historie.

Nu i København

I dag den 9. april optræder Michelle Obama i Royal Arena, og trods billetter til 1000 - 3500 kr. har interessen for at møde hende været enorm.
Den interesse ses også her i Taastrup og Hedehusene Biblioteker, hvor "Min historie" har etableret sig som den selvbiografi med allerflest reserveringer.

Michelle om Trump

'Jeg vil altid undre mig over, hvad der fik så mange kvinder især til at forkaste en ualmindelig kvalificeret kvindelig kandidat og i stedet vælge en kvindehader som deres præsident.' - Citat fra "Min historie".

Oprindeligt skrevet af Helsingør Kommunes Biblioteker.