Mellem livet og døden er der et bibliotek

27.01.22
"Hvad nu hvis" er en tanke, de fleste nok har tænkt i deres liv, og som bliver til virkelighed i denne roman, der giver stof til eftertanke om meningen med livet og de valg, man tager.

Nora Seed har ramt bunden, hun har mistet sit arbejde, sin kæreste, venner og familie. Da hendes kat bliver kørt over, er det prikken over i’et og hun beslutter sig for at dø og tager en overdosis. Til sin forbløffelse vågner hun i Midnatsbiblioteket, som bevogtes af hendes gamle skolebibliotekar.

Det viser sig, at alle bøgerne i dette bibliotek indeholder forskellige liv, som Nora kunne have levet, hvis hun havde truffet andre valg. Kunne hun have fortsat som elitesvømmer? Hvad hvis hun havde drukket kaffe med den mand, som hun sagde nej til? Hvad med det band, hun spillede i?

Der er lidt ”Groundhog day” over bogen krydret med en omgang magisk realisme. Jeg har aldrig før læst noget, der ligner denne historie.

------------------
/Lise