Magisk og syret slægtsroman

10.01.22
DR Romanklub januar måned: 'Rosarium' af Charlotte Weitze

Rosarium er en magisk og syret slægtsroman, der bringer os fra 1900-tallets Polen over Danmark til nutidens USA. Det er en eventyrlig bog om planter, der giver en dybere forståelse for, hvordan mennesker og natur indgår i en organisk sammenhæng.

Charlotte Weitze blander det magiske med det realistiske i en fortryllende historie med politiske undertoner. Hendes beskrivelse af planter, træer og andre levende væsener er både meget poetiske og sanselige. Læserens blik på planter - og rosen i særdeleshed - vil aldrig blive det samme efter denne roman, hvor mennesker og natur griber ind i hinandens eksistens. Bogen er ud over at være en original fortælling et stærkt bidrag til den offentlige debat om økokrisen.

Hvert år kårer DR sammen med lyttere og læsere fra hele landet årets mest interessante danske roman. Hvert år i perioden december til maj arrangerer biblioteker landet over DR Romanklub-læsekredse. Læseklubberne mødes en gang om måneden og debatterer seks udvalgte danske romaner.

I januar måned diskuteres romanen 'Rosarium' af Charlotte Weitze

Vi anbefaler

Vi anbefaler at følge dr.dk og DR Lyd, samt litteratursiden.dk og litteratursidens Facebookside. Det er her, du finder nyheder om DR Romanprisen, du kan høre interview med forfatteren, deltage i debatter, samt læse anmeldelser af romanen med mere.

Mød forfatteren på Teams onsdag d. 19. januar kl. 15-16

Du kan også deltage i en livedebat med forfatteren d. 19. januar kl. 15-16 på Teams. Klik blot på linket på litteratursiden.dk.

Romanen kan lånes på biblioteket. Du kan også låne romanen som ebog og lydbog på eReolen