Livsændrende viden

16.02.23
Hvordan ville du leve dit liv, hvis du vidste, hvor mange år du havde at leve i? Og hvordan vil dine omgivelser reagere, hvis din livslængde blev kendt?

En dag modtager den del af verdens befolkning som er fyldt 22 år en æske, hvori der ligger en tråd - ingen forklaring, kun en tråd. Nogle får en lang tråd, andre en kort. Tråden viser sig at være et ret præcist mål for, hvor mange leveår den enkelte har tilbage.

Den amerikanske forfatter Nikki Erlicks roman “Livstråden” er en tankevækkende og meget fin fortælling om en række mennesker med korte eller lange livstråde. Pludselig står de med store og afgørende overvejelser om, hvordan de skal leve resten af deres givne liv.

Mennesker med kort livstråd beslutter at leve livet fuldt ud, andre vælger at tage deres eget eller andres liv. De som har modtaget en lang livstråd står også overfor svære valg, og mange må gentænke drømme og fremtidsplaner.  Skal man omlægge sit liv fuldstændigt, skal man få børn med en kæreste med en kort livstråd, skal man immigrere til et nyt land?  På samfundsplan opstår der utallige dilemmaer; er det klogt at stemme på præsidenten med den korte tråd, skal sundhedsvæsenet behandle kort- og langtrådede ens...

“Livstråden” er en roman fyldt med dilemmaer og stof til eftertanke!

---------------
/Lisbeth

Tags
Materialer