Krimier con amore

20.03.17
Krimierne forstår til stadighed at udvikle sig som genre og undersøge moral og sandhed på nye måder. Det siger krimispecialist og bibliotekar på Biblioteket Frederiksberg, Rebekka. Her anbefaler hun nogle af sine yndlingskrimier.

Fascinationen ved krimier
På mit bibliotek har vi en krimispecialist, Rebekka. Hun er bibliotekar og læser næsten alle krimierne, når de udkommer - ikke af pligt men af ren og skær lyst.

Jeg har spurgt Rebekka, hvad der er så fascinerende ved krimier. Hun svarer : "Det er flere ting. For det første er det puslespillet. Du bliver præsenteret for en gåde og får lidt ad gangen nogle brikker til puslespillet. Det de rigtigt gode krimiforfattere kan, er lige pludselig at vende det hele på hovedet, og så kommer hjernecellerne jo rigtig på arbejde for at finde frem til sandheden. De rigtigt gode krimiforfattere forstår også at tegne nogle spændende og levende personer, der  kommer ud i nogle ekstreme situationer, og så er det interessant, hvordan de håndterer disse situationer. Mange krimier, især de nordiske krimier, tegner også et billede af vores samfund og peger på nogle problemer i samfundet. Krimierne forstår til stadighed at udvikle sig som genre og undersøge moral og sandhed på nye måder."

Personlig anbefaling
"Hvilke krimiforfattere vil du anbefale andre at læse?" har jeg også spurgt Rebekka om. Hun svarer : Jeg vil anbefale de krimiforfattere, som har gjort størst indtryk på mig. Det er et personligt udvalg, nogle af jer vil måske tænke, hvad med den og den? Men jeg kan ikke have dem alle med. Heldigvis kommer der stadig rigtig mange gode krimier, så jeg har forsøgt at udvælge nogle af de store highlights.
 

Oprindeligt skrevet af eReolen.

Materialer