Kan Kierkegaard lære moderne mænd at score?

17.01.22
Mand i krise er måske ikke noget nyt tema i litteraturen, men Thomas Rydahl 'Forførernes klub' kan alligevel varmt anbefales, da den har humor, spænding, gedigen underholdning men bestemt også en kerne af alvor.

Flemming på 42 bliver forladt af Hannah og må finde en ny bolig til sig selv og sine sparsomme ting. Han installerer sig i et ydmygt anneks på Østerbro og må bygge sin tilværelse op på ny som frustreret singlemand.

Efter at have startet i et opvaskerjob kommer han i kontakt med en logeagtig klub befolket af specielle typer, der dyrker filosoffen Søren Kierkegaards Forførerens dagbog fra værket ”Enten-Eller”, 1843.

Klubben mødes hver onsdag og disktuterer Kierkegaard og andre emner, mens de drikker Kierkegaards yndlingsrødvin. Flemming læser Forførerens dagbog meget bogstaveligt, bruger den som en selvhjælpsbog og begynder efterhånden også at få succes i det hektiske scoreliv.

Han kommer efterhånden ud af de depressive tåger og får mere selvtillid.

De filosofiske overvejelser fylder i bogen, men tynger den ikke. Der er både spænding og en sød kærlighedshistorie, og det hele skruet så godt sammen, at jeg ikke tøver med at kalde den en regulær page turner.

---------------
-Jens

Tags
Materialer