Jessica Shattuck
Jessica Shattuck

Jessica Shattuck: Kvinderne på slottet

04.08.17
Jessica Shattuck "Kvinderne på slottet" er en meget gribende fortælling om efterladte kvinder i en tid, hvor det var svært at vide, hvem man kunne stole på.

Marianne von Lingenfels er enke efter en af de modstandsmænd, som sammen med Claus von Stauffenberg forsøgte at myrde Hitler i sommeren 1944. Sammen med sine tre børn flytter hun ind på familiens slot, som før krigen var sted for Tysklands overklasse. Hun har lovet sin mand, at hvis attentatet skulle gå galt, så skulle hun prøve at finde og hjælpe andre enker. Som sagt så gjort. Marianne opstøver to andre enker, som flytter ind på slottet sammen med deres børn.

De har alle været igennem nogle frygtelige oplevelser, men der er mange hemmeligheder imellem kvinderne - selv om de virker som veninder.

Historien springer frem og tilbage i tid og foregår både før, under og efter 2. verdenskrig og langsomt afdækkes sandhederne.  Historien virker troværdig og man bliver meget hurtigt fanget af den. Det er en rigtig god roman.

De omtalte personer er opdigtede, men hvis du har lyst til at læse om de virkelige enker efter attentatet mod Hitler, så kan vi anbefale "Oprørets enker - samtaler med kvinderne bag attentatet mod Hitler den 20. juli 1944" af Dorothee von Meeding.

Materialer