DR Romanprisen
DR Romanprisen

Hvilken dansk forfatter skal vinde DR Romanprisen 2018?

06.06.18
Det spørgsmål har tusindvis af læsere gennem det sidste halve år involveret sig i at afgøre.

De har brugt deres tid på at læse, overveje og diskutere de seks romaner, som udgør feltet til DR Romanprisen 2018: Maren Uthaugs "Hvor der er fugle", Agnete Friis' "Sommeren med Ellen", Jonas T. Bengtssons "Sus", Svend Åge Madsens "Af den anden verden", Jesper Wung Sungs "En anden gren" og Kamilla Hega Holsts "Rud".

Læsere over hele landet har stemt om, hvilke kandidater, der skal i prisfinalen. Og stemmerne gik til Maren Uthaug, Kamilla Hega Holst og Jesper Wung Sung.

Meningerne har været delte og læseoplevelserne vidt forskellige. Derfor har alle læserne netop stemt om, hvilke tre romaner, der skal videre i finalen. Herfra er det en jury på fem 'superlæsere', som kårer vinderen.

Vinderen afsløres den 16. juni kl. 14 - 15 ved et DR Romanpris-show i Biblioteket DOKK1 i Aarhus, der sendes direkte i P1.

DR Romanklubben på Taastrup Bibliotek har også deltaget i læsningen og udvælgelsen med stor entusiasme. Vi er meget stolte af at have en repræsentant i juryen, en af de fem ’superlæsere’. Tak Anne!

Materialer