Ulveudstilling

Hvem er bange for den store stygge ulv?

10.01.20
Der har sneget sig en flok ulve ind på Taastrup Bibliotek. De sidder og er klar til at stikke deres snuder i vejret og hyle, så det kan høres over hele byen.

Ulvene er produktet af et løbende samarbejde mellem Høje-Taastrup Billedskole og Ole Rømer-skolen.

Gennem efteråret 2019 har en gruppe elever modtaget undervisning i Billedskolens atelier i Taastrupgaard i deres skoletid. Billedkunstner Gitte Bach har udformet undervisningsforløbet og har i timerne haft assistance fra elevernes lærer Tanja Persson.

Børnene er blevet introduceret til flere kunstneriske teknikker som f.eks. modellering ved hjælp af papmache, akryl og akvarelmaling.

Ulvene begyndte deres liv i august 2019, hvor eleverne hver fik en papkasse, som skulle forvandles til en ulv. Børnene har gennem efteråret arbejdet hårdt med at give ulvene form og personlighed, og imens er der blevet talt meget om ulve. For ulve optræder i rigtig mange historier og de er ofte blodtørstige og farlige. De fleste kender historien om Rødhætte, hvor ulven æder både bedstemor og Rødhætte. Det ender godt, i hvert fald for bedstemor og Rødhætte, som bliver reddet af jægeren. Men ulven ender med maven fuld af sten.

Udstillingen kan ses på Taastrup Bibliotek frem til den 30. januar.

Vi har i øvrigt samlet en række titler herunder om ulve og varulve :-)