Husker du Lyra Belacqua fra Det gyldne kompas?

19.12.17
Var du vild med serien om ”Det gyldne kompas” er der gode nyheder! 21 år efter at den første bog i serien blev udgivet på dansk vender Philip Pullman tilbage og giver os den dramatiske fortælling om hvordan Lyra endte på Jordan kollegiet.

Trilogien hedder ”Fortællinger om støv” og ”La belle Sauvage” er første del i serien. Philip Pullman har skrevet bogen sideløbende med de andre bøger i serien, men han havde så svært ved at afslutte den, at han til sidst besluttede, at han ville lade håret gro indtil bogen var færdig.

Krodrengen Malcolm er en kvik 11-årig dreng, der har øjne og ører åbne. Udover at arbejde på kroen, hjælper han også til på klostret på den anden side af floden. En aften bliver han udspurgt af nogle fornemme gæster på kroen, om han kender noget til, at klostret skulle have et spædbarn i pleje. Derefter tager begivenhederne fart, for der er mange, der gerne vil have fat i spædbarnet Lyra. Det har været tørke i lang tid, men nu kommer en voldsom og vedvarende regn og da floden går over sine bredder må Malcolm flygte i sin båd ”la Belle Sauvage” med Lyra og tjenestepigen Alice.

Bogen er lige så spændende som ”det gyldne kompas”. Det gammeldags univers bliver beskrevet, så du ser scenerne og personerne lyslevende for dig.

Her er læsestof til mange skønne timer på sofaen for både børn og voksne.

Bogen anbefales af Eva Jakobsen Press

 

Tags
Materialer