Fotograf: Hansen, Georg Emil (12.5.1833-21.12.1891)

H.C. Andersens dagbøger

09.02.21
Nysgerrigheden kender ingen grænser.

For nyligt kunne man høre et interview med den romanaktuelle Madame Nielsen i Bogselskabet. Traditionen tro anbefalede forfatteren en god læseoplevelse og denne gang var det H.C. Andersens dagbøger. Det tager år at læse dem igennem, men det er interessant læsning. Dagbøgerne ligger digitalt på Det Kgl. Bibliotek. De blev scannet ind i forbindelse med 200 års dagen for hans fødsel i 2005.

Dagbøgerne kan findes i et format, hvor de er søgbare og i flere formater - dog skal det lige siges at faskimile visningen kun virker i Safari og FireFox browserne.

Hvis du gerne vil i gang med historiegranskningen i en mere velformuleret form, findes H.C. Andersens brevkorrespondancer på H.C. Andersen Centret.

Harry Rasmussen har skrevet en længere historie baseret på forskellige kilder om en periode i H.C. Andersens liv "Andersens tredje dobbelt-forelskelse -dobbeltforelskelsen i Christian Voigt og dennes søster Riborg." Motivet binder en fin sløjfe tilbage tilbage til Madam Nielsens nye roman, der også handler om køn og forelskelse.

Billederne brugt i denne artikel findes de i Det Kgl. Biblioteks Digitale Samlinger.