Fascinerende eller frastødende?

25.03.21
Jeg er ikke særlig vild med tatoveringer, men der var alligevel noget dragende og noget, der gjorde mig nysgerrig, da jeg fik bogen "Under nålen" i hånden.

I ordets bogstaveligste forstand er det en kæmpebog med fantastiske og farvestrålende fotografier af den berømte danske krigsfotograf og forfatter Jan Grarup.

Sladder om de kendte

Men jeg må så også indrømme, at jeg godt kan lide at snage i de kendtes liv og her får vi de gode historier på en helt ny måde. Tatoveringer er nemlig ikke bare tatoveringer. Nogle har bare en enkelt lille tatovering, mens andre har dem over hele kroppen. Nogle er pinlige og andre gemmer på hemmeligheder om kærester og kærlighed til livet.

Mange af fortællingerne er anderledes og vi går tæt på, når hver og en skal forklares.

"Under nålen" er en bog fyldt med portrætter af 20 kendte danskere og deres tatoveringer fortalt til makkerparret Tue Blædel og Tony Scott.

Også som podcast

De har også lavet en podcast under samme titel. Jeg har ikke hørt den, så jeg ved ikke, hvordan man forestiller sig tatoveringer uden at kunne se dem, men det må jo komme an på en prøve.

De medvirkende:

De medvirkende i bogen er: Sara Bro, Puk Damsgård, Emil og Theis Midé Erichsen, Christian Fuhlendorff, Le Gammeltoft, Jan Grarup, Markus Grigo, Kesi, Naser Khader, Simon Kvamm,
Ibi Støving, Petra Nagel, Astrid Olesen, Thomas Rathsack, Umut Sakarya, Jesper Skibby, Pernille Skipper, Eric Vildgaard, Timm Vladimir, Johan Wohlert.

-Mette, bibliotekar på Hedehusene Bibliotek