Du ved godt, hvem du er

15.09.20
Sofie Linde gav nyt indspark til #metoo debatten ved Zulu Comedy Galla. Biblioteket giver dig både faglig viden og romaner om emnet.

#metoo

Det er hovedsageligt kvinder verden over, der har delt og afsløret seksuelle krænkelser via sociale medier under hashtagget #MeToo. Den virale kampagne har skabt røre i hele verden. Ikke mindst fordi kampagnen startede i Hollywood, hvor en række prominente skuespillerinder anklagede lige så prominente mandlige kolleger for seksuel chikane og seksuelle overgreb. Kampagnen bredte sig hurtigt fra Hollywood til resten af verden, hvor også almindelige mennesker har taget bevægelsen til sig og er kommet med opråb om sexchikane og seksuelle krænkelser.

Forleden skete det igen, da Sofie Linde som værtinde til Zulu Comedy Awards afslørede sine oplevelser med krænkende chefer i mediebranchen og manglen på ligeløn. Efterfølgende har mange kvinder fra mediebranchen bakket op om hende og skrevet under på et åbent støttebrev.

Læs om #metoo og krænkelsesdebatten på Faktalink

Der findes masser af litteratur, både romaner og faglitteratur om #metoo. Vi har samlet en række titler herunder.