DR Romanklub maj måned: Meter i sekundet

07.05.21
Veloplagt komedie om kærlighed og om at blive voksen i Vestjylland.

'Meter i sekundet' er en sjov og rørende roman, som leger elegant med genren ved at flette højskolesange og brevkassesvar ind i teksten. Romanen er formet af Stine Pilgaards sprælske stemme; skarpe dialoger og sarkastiske one-liners, som rummer både humor og alvor.

Fortælleren er flyttet til Vestjylland, da kæresten skal undervise på en højskole. Fortælleren forsøger at finde vej i højskolelivet og den vestjyske samtaleform og mentalitet og samtidig finde ind i rollen som nybagt forælder og orakel i lokalavisens brevkasse. De på én gang skarpe og finurlige svar giver associationer til Tove Ditlevsens brevkassesvar.

Pilgaard har sin egen helt egen sprøde stemme, som er let på overfladen, men rummer stor dybde i dens undersøgelse af den sårbare og skrøbelige relation mellem mennesker. (Litteratursiden.dk)

-------------------------

Hvert år kårer DR sammen med lyttere og læsere fra hele landet årets mest interessante danske roman. Hvert år i perioden december til maj arrangerer ca. 50 biblioteker landet over DR Romanklub-læsekredse. Læseklubberne mødes en gang om måneden og debatterer seks udvalgte danske romaner.

I maj måned diskuteres Stine Pilgaards roman ’Meter i sekundet’.

På Litteratursiden.dk kan du se et interview med Stine Pilgaard, deltage i en online diskussion, samt læse anmeldelser af ’Meter i sekundet’.

Du har også mulighed for at deltage i en livedebat med forfatteren den 10. maj kl. 15-16 på Teams. Klik blot på linket på litteratursiden.dk.

Romanen kan lånes på biblioteket. Du kan også låne den på eReolen både som e-bog og lydbog.

Hør en podcast og se TV programmet ’Bøger, der gør en forskel’ med Stine Pilgaard på DR’s hjemmeside.

Hvis du vil gerne vil vide mere om Stine Pilgaard, anbefaler vi hendes hjemmeside og forfatterweb.

-Heidi, voksenbibliotekar