DR Romanklub februar: Penge på lommen - Scandinavian Star

09.02.21
En socialrealistisk roman der skiller skarpt på kapitalismens menneskelige omkostninger.

'Penge på lommen' med undertitlen 'Scandinavian Star - Del 1' er en banebrydende socialrealistisk roman, der viser, at der altid er nogen, som betaler prisen for kapitalismen. Romanen foregår i 80'erne og er den første af i alt syv, som skal fortælle om branden på Scandinavian Star i 1990. Den fortsat uopklarede sag, der kostede 159 mennesker livet, er baggrundsmotiv for fortællingen om ægteparret Kurt og Maggie. Kurt investerer overskuddet fra sit busselskab i Vognmandsruten, der havde forbindelse til Scandinavian Star. Maggie og Kurt kommer fra trange kår, og de beskrives usentimentalt og med stor ømhed. Romanen viser på en tankevækkende måde den store rolle penge spiller i deres liv og relation, og den blotlægger kapitalismens menneskelige omkostninger. (litteratursiden, 2020)

Hvert år kårer DR sammen med lyttere og læsere fra hele landet årets mest interessante danske roman. Hvert år i perioden december til maj arrangerer ca. 50 biblioteker landet over DR Romanklub-læsekredse. Læseklubberne mødes en gang om måneden og debatterer seks udvalgte danske romaner.

I februar måned diskuteres Asta Olivia Nordenhofs roman ’Penge på lommen’. På Litteratursiden.dk kan du se et interview med Asta Olivia Nordenhof, deltage i en online diskussion, samt læse anmeldelser af ’Penge på lommen’.

Du kan deltage i en livedebat med forfatteren den 24. februar kl. 13-14 på Teams. Klik blot på linket på litteratursiden.dk.

Du kan også høre en podcast og se TV programmet ’Bøger, der gør en forskel’ med Asta Olivia Nordenhof på DR’s hjemmeside.

-Heidi G. Hartvigsen, bibliotekar